Saturday , May 25 2024

Aeroportul Sucevei s-a menținut pe locul 5 în primul trimestru al anului cu privire la numărul de pasageri

Finalul trimestrului 1 al acestui an a găsit aeroportul „Ştefan cel Mare” pe un loc 5 în clasamentul național al aeroporturilor după numărul de pasageri procesați. Cu 139.189 de pasageri în primele trei luni ale anului, aeroportul de la Salcea continuă să fie înaintea altor aeroporturi bine cotate, precum cele de la Sibiu (110.153), Craiova (100.271) și Bacău (85.218),  consolidându-și poziția. Datele au fost centralizate și comunicate de Asociația Aeroporturilor din România.

 Totuși, aeroportul de la Salcea se află în continuare mult după ocupantul locului 4, aeroportul de la Timișoara înregistrând 227.655 de pasageri. Interesant este însă că diferența mare nu este dată de cursele externe – 169.129 de pasageri la aeroportul „Traian Vuia”, față de 129.050 la aeroportul „Ştefan cel Mare” – ci și de cursle interne unde Suceava a înregistrat doar 10.059 de pasageri în trei luni (locul 6 pe țară, Oradea având 17.935 de pasageri pe curse interne, situându-se pe locul 5 la acest „subcapitol”) față de 58.476 cât a fost înregistrat la Timișoara, aeroport care se plasează din acest punct de vedere pe locul 3 în țară după București și Cluj.

Practic, avansul pe care îl are Iașul față de Timișoara se datorează doar numărului foarte mare de pasageri pe cursele externe și anume 443.575 de pasageri în 3 luni. Cu alte cuvinte, aeroporturile din zona Moldovei sunt frecventate foarte mult datorită curselor externe, Bacăul având în primele trei luni doar 123 de pasageri pe curse interne. Cu excepția Iașului, unde numărul de pasageri procesați pe curse interne este considerabil, chiar dacă în urma Timișoarei, nici Suceava și nici Bacău nu s-ar putea situa vreodată pe locuri onorabile în clasament fără pasagerii de pe curse externe. (D.P.)

 

Vezi si

Gheorghe Șoldan: Suceava are nevoie de un primar precum Vasile Rîmbu

Deputatul Gheorghe Șoldan, candidatul PSD la conducerea Consiliului Județean Suceava, și Vasile Rîmbu, candidatul social-democraților …

One comment

  1. Este din cauza salariilor mici si a ofertei de munca din regiune cauza numarului mai mare a zborurilor de pe Int’l Suceava? Mai multi localnici isi cauta norocul pe alte meleaguri?