Thursday , June 13 2024

Admiterea la liceu: 5.348 de locuri în clasa a IX-a și 1.585 de locuri la învățământul profesional

Inspectoratul Şcolar Județean Suceava a publicat Broșura pentru admiterea la liceu pentru anul școlar 2024-2025, care conține numărul de locuri la liceele din județ, specializările, codurile și media ultimului admis în anul școlar anterior.

Oferta de școlarizare în învățământul liceal de zi, clasa a IX-a, cuprinde 215 clase, pentru un total de 5.348 de elevi. Sunt alocate 144 locuri elevilor cu CES și 143 pentru elevii de etnie romă. Pentru învățământul profesional și dual de stat sunt disponibile 1.585 de locuri, în 66 de clase, dintre care 85 de locuri sunt prevăzute la învățământul dual. Toate informațiile despre admiterea la liceu pentru anul școlar viitor sunt disponibile pe site-ul IŞJ Suceava, la link-ul https://isj.sv.edu.ro/images/Docs/Administrativ/2024/Brosura_admitere_inv_liceal_si_profesional_2024.pdf.

În această săptămână, elevii de clasa a VIII-a vor primi în școli broșura ”Admitere – 2024-2025”, iar până pe 14 iunie vor fi organizate de către unitățile de învățământ ședinte de instruire cu părinții și elevii pentru prezentarea procedurilor de admitere, a broșurii și a planului de școlarizare.

Media de admitere, pe baza căreia se realizează înscrierea în clasa a IX-a de liceu a absolvenților învățământului gimnazial o reprezintă media generală la Evaluarea Națională susținută de absolvenții clasei a VIII-a, calculată ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire, a notelor obținute la probele incluse în Evaluarea Națională.

Repartizarea computerizată în învățământul liceal a absolvenților clasei a VIII-a care nu împlinesc 18 ani la data începerii cursurilor anului școlar 2024-2025, comunicarea rezultatelor candidaților și afișarea în unitățile de învățământ gimnazial a listei cu locurile neocupate se vor face în data de 24 iulie. Situațiile speciale apărute după etapa de repartizare computerizată vor fi rezolvate de către comisia județeană de admitere pe 31 iulie. (O. NUȚU)

Vezi si

LUNGU: Harșovschi spunea că nu împarte victoria cu nimeni. Nici înfrângerea să n-o împartă cu nimeni. Din cauza lui s-a pierdut și Consiliul Județean (VIDEO)

”Festivalul democrației” s-a încheiat, trecem la treabă. Așa a început conferința de presă de miercuri …