Thursday , February 2 2023

Admiterea 2022 la Școala de Subofițeri de Jandarmi ”Petru Rareș” Fălticeni. Înscrierile încep luni și sunt disponibile 350 de locuri

Ministerul Afacerilor Interne a anunțat că luni, 7 martie, începe înscrierea în vederea admiterii în cele 6 unități de învățământ în care se formează agenți de poliție, subofițeri și maiștri militari, fiind disponibile 2.880 de locuri în această sesiune. Școala de Subofițeri de Jandarmi ”Petru Rareș” Fălticeni scoate la concurs 350 de locuri pentru Admiterea 2022, dintre care 3 pentru romi și 2 pentru alte minorități.

Persoanele care îndeplinesc condițiile și criteriile necesare și care doresc să candideze pe unul din aceste locuri pot depune cererea-tip de înscriere începând cu 7 martie până la data de 18 martie. Candidații se pot înscrie la o singură școală postliceală.

Sesiunea de admitere cuprinde mai multe etape. Evaluarea psihologică a candidaților se susține cel târziu până la data de 22 martie 2022, conform planificării realizate de către persoanele responsabile. Urmează proba de evaluare a performanței fizice, evaluarea cunoștințelor și examinarea medicală a candidaților rămași în concurs după parcurgerea etapelor amintite.

Proba de evaluare a performanței fizice se va derula în perioada 31 martie-6 aprilie. Candidații vor fi repartizați pe 7 centre zonale, indiferent de școala pentru care candidează. Școala Militară de Subofițeri Jandarmi „Petru Rareș” Fălticeni este centru zonal pentru candidații din județele Bacău, Botoșani, Iași, Neamț, Suceava și Vaslui.

Proba de evaluare a cunoștințelor, care constă într-un test grilă, are loc în 9 aprilie, la unitățile de recrutare. Examinarea medicală se realizează în perioada 18 aprilie-20 mai, pentru candidații care se încadrează în numărul de locuri scoase la concursul de admitere, în funcție de instituția de învățământ vizată, în ordinea descrescătoare a notelor finale.

Rezultatele finale ale admiterii vor fi aduse la cunoștința candidaților prin afișare la sediul unităților de învățământ și prin postare pe site-urile oficiale ale acestora, până la data de 27 mai. (O. NUȚU)

 

 

Vezi si

 Activități desfășurate de polițiștii suceveni pentru prevenirea violenței în mediul școlar (FOTO)

În perioada 30 ianuarie –  3  februarie 2023, polițiștii organizează o serie de activități suplimentare …