Sunday , October 2 2022

ADMITERE LICEU: 6 decariști și 839 de candidați cu medii de admitere peste 9,00. Azi începe completarea opțiunilor în fișele de înscriere

Ierarhia județeană cuprinde 282 de candidați cu medii de admitere la liceu între 9,50 și 10, dintre care 23 provin de la Colegiul Național ”Ștefan cel Mare” Suceava, câte 16 de la Școala Gimnazială nr. 3 Suceava și Școala Gimnazială ”Bogdan Vodă” Rădăuți, câte 15 de la Școala Gimnazială ”Ion Creangă” Suceava și Școala Gimnazială ”Mihai Eminescu” Rădăuți, 13 de la Școala Gimnazială ”Miron Costin” Suceava, câte 10 de la Școala Gimnazială Nr. 4 Suceava și Școala Gimnazială ”Bogdan Vodă” Câmpulung Moldovenesc. Potrivit ierarhiei județene, sunt 839 de elevi cu medii de admitere peste 9,00, iar un total de 5.330 de absolvenți de gimnaziu au medii de admitere la liceu peste 5,00. De partea opusă, cea mai mică medie de admitere la liceu din acest an este 2,47, fiind peste 450 de elevi cu medii de admitere mai mici de 5,00.

Ministerul Educației a publicat ierarhia la nivel județean a absolvenților de clasa a VIII-a, care cuprinde media de admitere ce va fi luată în calcul pentru repartizarea computerizată în clasa a IX-a. În județul Suceava sunt înscriși pentru admiterea la liceu 5.789 de candidați, dintre care 6 au media de admitere 10, și anume Amedeea Lionte, de la Liceul Teoretic ”Filadelfia” Suceava, Andrei Vicol, de la Școala Gimnazială ”Bogdan Vodă” Rădăuți, Elisabeta Filimon, de la Școala Gimnazială ”Mihai Eminescu” Rădăuți, Daria Maria Purdilă, de la Școala Gimnazială ”Ion Irimescu” Fălticeni, Eliza-Miruna Tudose, de la Școala Gimnazială ”George Voevidca” Câmpulung Moldovenesc și Teodora Brumă, de la Colegiul Național ”Mihai Eminescu” Suceava.

Ierarhia județeană cuprinde 282 de candidați cu medii de admitere la liceu între 9,50 și 10, dintre care 23 provin de la Colegiul Național ”Ștefan cel Mare” Suceava, câte 16 de la Școala Gimnazială nr. 3 Suceava și Școala Gimnazială ”Bogdan Vodă” Rădăuți, câte 15 de la Școala Gimnazială ”Ion Creangă” Suceava și Școala Gimnazială ”Mihai Eminescu” Rădăuți, 13 de la Școala Gimnazială ”Miron Costin” Suceava, câte 10 de la Școala Gimnazială Nr. 4 Suceava și Școala Gimnazială ”Bogdan Vodă” Câmpulung Moldovenesc, 8 de la Școala Gimnazială Nr. 1 Suceava, 7 de la Școala Gimnazială ”Teodor Balan” Gura Humorului și alți 6 de la Școala Gimnazială ”Alexandru Ioan Cuza” Fălticeni.

În județul Suceava sunt 839 de elevi cu medii de admitere peste 9,00, iar un total de 5.330 de absolvenți de gimnaziu au medii de admitere în clasa a IX-a peste 5,00. De partea opusă, cea mai mică medie de admitere la liceu din acest an este 2,47, fiind peste 450 de elevi cu medii de admitere mai mici de 5,00.

Absolvenții clasei a VIII-a pot folosi ierarhia județeană pentru a-și calcula șansele de admitere la specializarea și liceul dorit, corelând clasamentul cu ultimele medii de admitere din anii anteriori, dar, mai ales, ținând cont de concurența înregistrată an de an la anumite specializări.

În urma repartizării computerizate de anul trecut, 3.553 de elevi au fost admiși la liceu, iar 91 de candidați au rămas nerepartizați. Candidații cu cele mai mari medii de admitere au ales colegiile ”Ștefan cel Mare” Suceava, ”Petru Rareș” Suceava și ”Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuți. Anul trecut, cea mai mică medie de admitere la liceu a fost 3,01, iar, în total, 164 de candidați cu medii de admitere sub 5 au fost repartizați în clasa a IX-a.

Oferta de școlarizare în învățământul liceal de zi, clasa a IX-a, pentru anul școlar 2022-2023 cuprinde 203 clase cu un total de 5.052 de locuri, în cele 36 de unități de învățământ liceal din județ. Sunt alocate 110 locuri pentru romi și alte 90 pentru elevi cu CES. Completarea opțiunilor în fișele de înscriere pentru admiterea la liceu începe luni, 4 iulie, iar repartizarea computerizată va fi în data de 14 iulie. (Oana NUȚU)

 

Vezi si

Sunați la 112 dacă ați văzut acest bărbat!

Poliţia desfăşoară activităţi de căutare şi identificare a persoanei dispărute POPESCU CEZAR VASILE, de 41 …