Thursday , July 7 2022

Admitere la liceu în clasele bilingve: Calendarul probelor de verificare a cunoștințelor de limbă modernă

Centrul județean de examen pentru testarea la limbi moderne în vederea admiterii în clasa a IX-a la clasele bilingve este Colegiul Național ”Petru Rareș” Suceava.

colegiu, Petru Rares, Suceava, Obiectiv, rezultate, bacalureat, top

În perioada 11-13 mai se eliberează anexele fișelor de înscriere pentru elevii sau absolvenții care doresc să participe la probe de verificare a cunoștințelor de limbă modernă. Anexa la fișa de înscriere se ridică de către candidat de la secretariatul școlii unde este elev. Înscrierea candidaților pentru testare se va face în zilele de 16 și 17 mai, iar candidații vor depune la secretariatul Colegiului Național ”Petru Rareș” anexa la fișa de înscriere și vor completa o cerere-tip. Anexa și cererea-tip pot fi transmise și online, pe adresa [email protected], până marți, 17 mai, ora 16.00. Originalele celor două acte vor fi depuse la secretariatul colegiului în ziua testării.

Etapa de verificare a cunoștințelor de limbă modernă începe în data de 18 mai, cu Proba la limba engleză, în data de 19 mai va avea loc Proba la limba germană, iar pe 20 mai Proba la limba franceză. Rezultatele candidaților vor fi comunicate în 23 mai, când vor putea fi depuse contestațiile la probele de verificare a cunoștințelor de limbă modernă, iar rezultatele finale se vor afișa pe 27 mai.

În zilele de 30 și 31 vor putea fi ridicate anexele fișelor de înscriere de la unitățile la care candidații au susținut probele de verificare a cunoștințelor de limbă modernă, iar pe 3 iunie acestea trebuie depuse la unitățile de învățământ de proveniență.

Important de precizat, solicitarea recunoașterii și echivalării rezultatelor obţinute la examene cu recunoaștere internațională și a rezultatelor obținute la etapa națională a olimpiadelor de limba engleză / franceză / germană cu Proba de verificare a cunoștințelor de limbă modernă pentru admiterea în clasele a IX-a cu program bilingv de predare a unei limbi moderne de circulaţie internaţională se face de către școlile unde învață elevul, în termenul stabilit de calendar. Și elevii cărora li se recunoaște/ echivalează rezultatele vor participa la etapa de înscriere și la etapa de ridicare și depunere a anexelor la fișele de înscriere. (O. N.)

Vezi si

76 de ani de la uciderea, la Vicov, a unui lider al partizanilor anticomuniști

La data de 8 iulie 1946, locotenentul Vladimir Macoveiciuc, conducătorul celui mai important grup de …