Saturday , December 3 2022

Administratorul public al Rădăuțiului a demisionat din funcție și din partid. Suspiciuni de sume încasate ilegal de pe urma refugiaților ucraineni

Administratorul public al municipiului Rădăuți, Cristina Nichiforiuc (foto), a demisionat din funcție, dar și din PNL, la solicitarea primarului (PNL) Bogdan Loghin, se arată într-un comunicat transmis, ieri, de Primăria Rădăuți.

De asemenea, a demisionat din funcție și din partid și directorul Şcolii Gimnaziale nr.5 „Bogdan Vodă”, Radu Munteanu (secretar al organizației municipale a PNL), tot la cererea primarului  Bogdan Loghin, se precizează în comunicatul menționat.

În afară de această scurtă informare, încheiată cu un laconic “vă mulțumim pentru activitate”, motivul demisiilor nu este precizat, dar se pare că este vorba despre o anchetă în desfășurare a Corpului de Control al Primăriei Rădăuți, cei doi fiind bănuiți că au încasat ilegal sume destul de mari de bani pretinzând că au găzduit sute de refugiați ucraineni.

Ing. Cristina Nicoleta Nichiforiuc a fost numită de Bogdan Loghin în funcția de administrator public al municipiului Rădăuți începând cu data de 13 septembrie 2022. Cristina Nichiforiuc este absolventă a Universității Tehnice „Ghe. Asachi” Iași , Facultatea de Cadastru – 1997, curs de management 2021, a lucrat în domeniul privat, din 2011 – expert ethnic judiciar al Tribunalului Suceava. La data numirii ca administrator public ea era consilier local PNL (din 2020),  demisionând din CL la preluarea funcției. (O.S.)

Vezi si

Peste 23,6 milioane de lei au încasat sucevenii care au cazat refugiați ucraineni

De la începutul războiului în Ucraina, România a cheltuit 75 de milioane de euro pentru …