Tuesday , April 23 2024

Adio, “Broscuta”! Volkswagen renunță la unul dintre cele mai longevive modele ale sale, după 70 de ani 

Volkswagen a anunțat oficial că renunță la unul dintre cele mai cunoscute și longevive modele ale sale, pe care îl fabrică din 1938. Celebrul VW Beetle sau “Broscuța”, după cum este cunoscut în România, va fi scos din producție în iulie 2019, a anunțat producătorul auto german.

Aflat în prezent la cea de-a treia generație, Beetle este unul dintre cele mai longevive și mai cunoscute modele ale companiei germane, în ciuda alăturării cu regimul nazist din perioada interbelică.

Mașina, care a fost lansată în 1938 în Germania nazistă, a devenit ulterior un simbol al generației hippie din anii ’60. Modelul a fost resuscitat la sfârșitul anilor ’90, când a fost lansat “New Beetle”, mașina fiind din nou updatată în 2012.

Volkswagen, care încearcă să-și revină în urma scandalului emisiilor poluante care a izbucnit în 2015, a anunțat că va produce și două modele speciale, ediție limitată, cu care marchează scoaterea din producție a “Broscuței”: Final Edition SE și Final Edition SEL, care vor costa în jur de 20.000 de euro.

Mai sunt șanse să fie reluată producția în viitor? “Niciodată să nu spui niciodată”, a declarat Hinrich Woebcken, directorul grupului. “Dispariția modelului legendar, după trei generații și după 70 de ani de producție va fi plină de emoție și va stârni amintiri pentru mulți fani devotați”, a spus Woebcken.

După retragerea Beetle, rolul de model legendar va reveni microbuzului ID Buzz, a cărui revenire este programată pentru 2021-2022, pe o platformă electrică.
Modelul Volkswagen Beetle a fost fabricat pentru prima dată în 1938 sub numele de Volkswagen Type 1, denumirea de Beetle (“Buburuza”) fiind adoptată în 1967, în materialele promotionale. În Romania, modelul este cunoscut sub denumirea de “Broscuța”.
De la lansarea din 1938 și până în 2003, când productia modelului a fost întreruptă, VW Beetle s-a vândut în peste 21 de milioane de exemplare. O nouă generație a fost lansată în 2011. În 2012, nemții au prezentat, la salonul de la Detroit, un concept electric a lui Beetle, “E-Bugster”.

incont.ro

Vezi si

Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană organizează  o delegație de companii internaționale interesate să descopere potențialul de afaceri al orașului Siret și al Bucovinei

Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană (AHK România)  organizează în perioada 22-24 mai o delegație …