Tuesday , April 23 2024

“Adevăratele VIP-uri de pe Aeroportul Suceava vor fi mamele care vor să se întoarcă în ţară cât de des pot ca să îşi vadă copiii”

A transmis deputatul PNL Ioan Bălan, în replică la declaraţia recentă a preşedintelui social – democrat al CJ Cătălin Nechifor, care anunţat amenajarea unui salon VIP în incinta aeroportului sucevean, aflat în reabilitare 

balan 30 iulie [800x600]

Deputatul PNL Ioan Bălan a declarat ieri într-o conferinţă de presă, că, pentru el adevăratele VIP-uri care vor şi aşteptate pe Aeroportul Suceava, când acesta va fi dat în folosinţă sunt sucevenii care vor pleca şi se vor întoarce folosind avionul ca mijloc de transport între locul de muncă şi familiile lor rămase în ţară. “Adevăratele VIP-uri de pe Aeroportul Suceava vor fi mamele care vor să se întoarcă în ţară cât de des pot să îşi vadă copiii, nu cei anunţaţi de domnul Cătălin Nechifor”, a declarat Ioan Bălan care a mai spus că “Aeroportul Stefan cel Mare” este al sucevenilor, nu al VIP-urilor la care s-a gândit domnul Nechifor. Ne bazăm pe faptul că avioanele care vor ateriza la Suceava vor aduce oameni de afaceri, părinţi care să-şi reîntâlnească copiii cât mai des cu puţintă, nu pe domnul Victor Viorel Ponta sau alţii asemenea”, a spus deputatul Ioan Bălan vicepreşedinte regional al Partidului Naţional Liberal.
Conform acestuia, faptul că se tot amână darea în funcţiune a unui proiect iniţiat în precedenta legislatură dar se discută concomitent despre cum vor fi primite VIP-urile pe aeroportul de la Salcea, esteo atitudine neserioasă. “Nu se discută despre faptul că în vremea în care preşedinte al Consiliului Judeţean era Gheorghe Flutur a fost obţinută autorizarea internaţională pentru acest aeroport, fiindcă altcumva nu vor putea ateriza decât aeronave din spaţiul european, nicidecum din Republica Moldova ori din Ucraina, ţări vecine cu noi. Era greu de spus de către domnul Nechifor acest lucru, pentru că se datorează echipei Lungu – Flutur – Bălan. Proiectul în întregime de modernizare a Aeroportului de la Salcea a fost demarat de o echipă condusă de Gheorghe Flutur, cu mi-nistrul transporturilor Anca Boagiu şi deputatul Ion Bălan. A fost o împlinire totală recunoscută public la acea vreme, pentru că proiectul a intrat în faza de investiţie. Dar acum transmit doar ca preşedintele Consiliului Judeţean, Cătălin nechifor să se preocupe de găsirea unor operatori pentru curse către Spania, Italia sau Anglia, zone de interes maxim, să lase deoparte VIP-urile şi să aştepte, alături de noi, ziua în care dintr-un singur avion ce a aterizat pe Aeroportul “Stefan cel Mare”, să coboare 200 de oameni odată”, a spus Ioan Bălan.
In cadrul aceleiaşi conferinţe de presă, Ioan Bălan a atins şi subiectul şoselei de centură a municipiului Suceava, un proiect care de asemenea a fost pus în practică în intervalul în care liberalul Gheorghe Flutur a ocupat funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean şi care imediat după alegerile locale din 2012 a rămas blocat. “Mai rămăsese de terminat 10% din lucrare, dar în trei ani de guvernare PSD nu s-a mai făcut nimic. La începutul acestei Guvernări, primul ministru Victor Ponta anunţa cu orice prilej că va veni la inaugurare. După mai multe astfel de promisiuni neonorate, nici nu s-a mai sinchisit. S-a dat în folosinţă un ciot de şosea de centură, între DN17 şi DN 2. Despre celelalte două tronsoane, unde cresc de-acum bălării printre betoane, nu se mai spune nimic. Cu atât mai mult nu se spune nimic despre ce-a de-a doua componentă a rutei ocolitoare, Ipoteşti – Salcea, pentru care există făcut proiectul tot de pe vremea administraţiei judeţene a lui Gheorghe Flutur”, a concluzionat Iona Bălan. (O.S.)

Vezi si

Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană organizează  o delegație de companii internaționale interesate să descopere potențialul de afaceri al orașului Siret și al Bucovinei

Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană (AHK România)  organizează în perioada 22-24 mai o delegație …