Saturday , June 15 2024

Acuzat de trafic de minori de DIICOT si eliberat din arest de magistratii suceveni

Vasile Ionel Bulceag, acuzat c\  ar fi racolat mai multe sucevence c\rora le-ar fi promis locuri de munc\ `n str\in\tate care `ns\ au fost apoi for]ate s\ se prostitueze, a fost eliberat din arestul IPJ Suceava, dup\ ce magistra]ii au respins recursul formulat de DIICOT `mpotriva `nlocuirii m\surii preventive
Miercuri diminea]\, la Curtea de Apel Suceava s-a judecat recursul `naintat de DIICOT `mpotriva  sentin]ei de `nlocuire a m\surii preventive `n cazul lui Vasile Ionel Bulceag. Astfel, de[i procurorii au pledat `n favoarea admiterii recursului, consider=nd c\ dosarul ar trebui judecat cu inculpatul `n stare de arest, magistra]ii au fost de alt\ p\rere [i `n consecin]\ au respins recursul. Procurorii au sus]inut c\ faptele de care este acuzat Bulceag sunt deosebit de grave, subliniind de asemenea c\ inculpatul nu a fost constant `n declara]iile pe care le-a dat, `ncerc=nd `n acest fel s\ ascund\ adev\rul. Pe de cealalt\ parte, avoca]ii t=n\rului acuzat de trafic de minori, au sus]inut c\ acesta nu are nicio implica]ie `n re]eaua ce racola fete care erau ulterior obligate s\ se prostitueze `n str\in\tate, el fiind un simplu [ofer. De asemenea, inculpatul s-a ap\rat, declar=nd c\ nu [tia ce urma s\ se `nt=mple cu fetele pe care el le transporta.
Amintim faptul c\ Serviciul Teritorial Suceava al DIICOT a dispus la sf=r[itul lunii mai, anul acesta, trimiterea `n judecat\ a lui Vasile Ionel Bulceag, de 26 de ani din R\d\u]i, pentru trafic de minori [i constituire de grup infrac]ional organizat. Potrivit rechizitoriului, Bulceag racola minore pe care, prin promisiuni false care constau `n oferirea unui loc de munc\ în baruri ca osp\t\ri]e, s\ le transporte în Grecia, de unde s\ fie preluate, g\zduite si apoi traficate  de Boicu [i concubina acestuia, Diana Anamaria {cheul, alte dou\ persoane urm\rite penal `n acest caz. ~n acest sens, inculpatul i-ar fi promis acum doi ani minorei Alexandra N., care la acea vreme avea 17 ani, un loc de munc\ `n Grecia, unde ar fi urmat s\ lucreze ca osp\t\ri]\  la un bar pentru suma de 800 de euro pe lun\. Bulceag i-a spus minorei c\-i va asigura contravaloarea transportului pân\ în Grecia, f\r\ ca aceasta s\ fie nevoit\ s\-i restituie banii, [i c\, fiind minor\,  o va ajuta s\ ias\ din ]ar\ f\r\ acordul expres al mamei sale. Astfel, la jum\tatea lunii mai a anului 2009, fata a fost transportat\  de c\tre  Bulceag Vasile Ionel, cu un autoturism înmatriculat în Grecia, care, pentru ca minora s\ poat\ ie[i din ]ar\, a oferit o sum\ de bani poli]i[tilor de frontier\. Ajuns\, `n Grecia, t=n\ra a fost preluat\ de Boicu [i de Diana Anamaria {cheul [i ullerior a fost obligat\ s\ între]in\ rela]ii sexuale cu clien]ii g\si]i de cei doi inculpa]i. (Paul BONDAR)

Vezi si

Rezultate finale: Şoldan- 43,90%, Flutur- 40,99% din voturi, la alegerile pentru şefia CJ 

Candidatul Partidul Social Democrat (PSD) la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Suceava), Gheorghe …

error: