Saturday , December 3 2022

Actualul adăpost pentru maidanezi ar putea fi modernizat cu sprijinul unor fundaţii

maidanezi

Pro Anima împreună cu un partener german vrea să aplice în Suceava un set de măsuri, pentru o mai bună gestionare a problemei câinilor comunitari. In actualul adăpost din lunca Sucevei sunt necesare investiţii în primul rând pentru betonarea spaţiului, cei circa 1.500 de câini “cazaţi” acolo trăind în condiţii improprii

Ieri, la Primăria Suceava au avut loc discuţii pe această temă, soluţii ca pe străzile din municipiul reşedinţă de judeţ să nu mai fie câini comunitari.
De asemenea, Pro Anima ar dori ca animalele fără stăpân să fie tratate corespunzător în adăpostul din lunca Sucevei.
Potrivit viceprimarului Ovidiu Doroftei, o soluţie în acest sens ar fi unele investiţii pentru betonararea actualului adăpost, în condiţiile în care municipalitatea a investit bani doar pentru extinderea adăpostului. Astfel, pe locul unde s-a extins adăpostul ar urma să fie aduşi în jur de o mie de câini comunitari, în vreme ce în locul unde sunt deja aproape o mie cinci sute de animale fără stăpân, condiţiile pentru acestea sunt mult mai proaste.
Viceprimarul a spus că, din discuţiile purtate, a reieşit că o investiţie care să aibă ca scop crearea şi în actualul adăpost de animale a unor condiţii similare cu cele din locaţia recent realizată ar putea să fie derulată nu neapărat din bani publici, ci şi cu efortul partenerilor celor de la Pro Anima.
„Vrem să aducem Suceava într-o zonă de bune practici în ceea ce priveşte gestionarea problemei câinilor fără stăpân. Deocamdată suntem în faza de analiză a soluţiilor şi nu am ajuns la o discuţie cu privire la o eventuală componentă financiară”, a declarat Ovidiu Doroftei. O altă soluţie privind câinii fără stăpân ar fi adoptarea, lună de lună, a unor animale care au fost aduse, în prealabil, la adăpostul din lunca Sucevei şi au fost sterilizate.
Una din probelmele abordate este cea legată de deţinătorii de animale care nu sunt sterilizate. Ei bine, o variantă în cazul în care cetăţenii respectivi nu vor să sterilizeze câinii este de a plăti o taxă la Primărie, însă nu este încă nimic stabilit în acest sens.
Un alt punct atins în cadrul discuţiei a fost intenţia partenerului german al Asociaţiei „Pro Anima”, care doreşte să adopte patrupede din oraş, care vor ajunge în final în Germania. Astfel, în jur de 30 de căţei, lunar, vor ajunge spre adopţie în Germania. (D.P.)

Vezi si

Șofer de TIR ucrainean, oprit la PTF Vicov pentru că nu avea permis de conducere corespunzător

În data de 30 noiembrie a.c., în jurul orei 12.00, în Punctul de Trecere a …