Thursday , April 25 2024

Activitatea directorilor școlari desfășurată anul școlar trecut, evaluată de IŞJ Suceava

secretarasite


Comisia de evaluare va acorda punctaje pentru activitatea managerială și un calificativ aferent fiecărui director în parte, care vor fi publicate de către Inspectoratul Şcolar Județean (IŞJ) Suceava la finalul acestei luni. Autoevaluarea activității manageriale este realizată de fiecare persoană care ocupă sau a ocupat o funcție de conducere pe o perioadă mai mare de 90 de zile 

Evaluarea activității manageriale a directorilor și directorilor adjuncți din unitățile de învățământ preuniversitar de stat, desfășurată în anul școlar 2019-2020, a ajuns la etapa acordării calificativelor. Comisia de evaluare va acorda punctaje pentru activitatea managerială și un calificativ aferent fiecărui director în parte, care vor fi publicate de către Inspectoratul Şcolar Județean (IŞJ) Suceava la finalul acestei luni.

Managerii școlari au avut de parcurs mai multe etape până în acest moment, printre care autoevaluarea, apoi evaluarea prin consultarea personalului didactic și nedidactic al școlii, organizația sindicală și autorităților locale. În urma acestor evaluări s-au întocmit rapoarte de etapă pentru activitatea managerială, în care sunt trecute aspectele pozitive și negative constatate de-a lungul anului școlar de către inspectorii din cadrul IŞJ Suceava.

Autoevaluarea activității manageriale este realizată de fiecare persoană care ocupă sau a ocupat o funcție de conducere pe o perioadă mai mare de 90 de zile.
secretarasite
Rezultatul evaluării se concretizează prin calificative acordate în funcție de punctajele obținute. Astfel, cei care cumulează între 85-100 puncte primesc calificativul ”foarte bine”, între 70-84 puncte calificativul ”bine”, 60-69,99 puncte echivalează cu calificativul ”satisfăcător”, situație în care se impune reevaluarea la un interval de 3-6 luni, iar cei care obțin sub 60 puncte, calificativul ”nesatisfăcător”. ”În situația acordării la evaluarea anuală a calificativului <nesatisfăcător> unui director/director adjunct, acesta este eliberat din funcție și îi încetează de drept contractul de management educațional încheiat cu inspectorul școlar general. Persoana cara a primit calificativul anual <nesatisfăcător> nu va fi numită prin detașare în interesul învățământului în funcția de director/director adjunct”, se arată în procedura de evaluare a activității manageriale a directorilor și directorilor adjuncți din cadrul unităților de învățământ preuniversitar de stat.

Precizăm că în urmă cu o lună a avut loc evaluarea candidaților înscriși pentru ocuparea prin detașare în interesul învățământului a funcțiilor vacante de director și director adjunct din unitățile de învățământ preuniversitar de stat din județul Suceava, pentru anul școlar 2020-2021, promovând 46 din cei 59 de înscriși. Două posturi de director au rămas vacante în urma nepromovării candidaților, unul la Şcoala Gimnazială Măriței și cel de la Şcoala Gimnazială Budeni, iar pentru postul de director al Şcolii Gimnaziale nr. 3 Vicovu de Sus nu s-a înscris niciun candidat. Posturile de director adjunct rămase neocupate în urma nepromovării probelor de evaluare sunt la Şcoala Gimnazială ”Mihail Sadoveanu” Fălticeni, Şcoala Gimnazială ”Constantin Moraru” Pătrăuți, la Colegiul Tehnic ”Al. I. Cuza” Suceava, Liceul Tehnologic ”Nicanor Moroșan” Pârteștii de Jos și Liceul Tehnologic Special Bivolărie. (Oana NUŢU)

secretarasite

Vezi si

Lăcrămioara Perijoc şi-a asigurat o medalie la Europenele de box la Belgrad

Pugilista suceveană Lăcrimioara Perijoc și-a asigurat o medalie la Campionatele Europene de box de la …