Thursday , August 18 2022

Acțiuni în sistem integrat la Fălticeni și Dolhasca pentru prevenirea răspândirii coronavirusului și verificarea modului de respectare a legislației în perioada stării de alertă

În cursul zilei de ieri, între orele 10.30-14.00, o echipă mixtă complexă formată din 8 polițiști, 4 jandarmi, 2 specialiști ITM si cate un specialist din cadrul DSP si DSVSA Suceava a acționat municipiului Falticeni si orașului Dolhasca pentru prevenirea răspândirii SarsCov2 si verificarea modului de respectare a măsurilor dispuse prin Legea 55/2020 si HG nr. 476/2020 privind prelungirea stării de alertă.

Obiectiv verificari politie jandarmai COVID Suceava

Activitățile au avut în primul rând un rol preventiv, de responsabilizare a cetățenilor și agenților economici. S-a urmărit purtarea măstii de protecție în spațiile închise, respectarea distantarii sociale și respectarea măsurilor de protecție sanitară de catre angajații unităților economice dar si a celorlalte măsuri privind dotarea cu substanțe dezinfectante, asigurarea fluxurilor separate de acces, marcaje pentru distanțare, etc.

Acțiunile punctuale au debutat în piața agroa­limentara din mun. Falticeni, fiind continuate în bazarul din localitate si la unități economice si terase din zona esplanadei municipiului. Echipele mixte au verificat si Complexul Comercial Nada Florilor, ulterior fiind desfășurate activități de control în zona autogarii si la unitățile economice de pe străzile Maior Ioan, Republicii si 2 Grăniceri.

În cadrul acțiunii au fost aplicate si 13 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea legislației în domeniul prevenirii răspândirii Covid, fiind verificate 53 de societati comerciale, unități bancare, magazine, chioșcuri, terase, săli de jocuri si alte obiective. De asemenea, au fost legitimate peste 120 de persoane purtându-se discuții cu privire la adoptarea unei conduite preventive.

politie, jandarmi verificari COVID Obiectiv Suceava

Ulterior, reprezentanți ai IPJ Suceava, ai Prefecturii, viceprimarul orașului Dolhasca si polițiștii Poliției Orașului Dolhasca s-au deplasat  la Centrul de Bătrâni al Asociației Mila Creștină si Centrul de copii Sf. Gheorghe de pe raza orașului Dolhasca. Aici, 15 copii si adolescenti au primit măști si mănuși de protecție fiind desfășurată totodată o activitate interactivă de instructaj privind modul de purtare a echipamentelor de protecție si importanta respectării normelor de igienă.

Totodată, echipe mixte au efectuat verificări la 6 unități economice de pe raza orașului Dolhasca, activitățile de control fiind inca în desfășurare.

Tot ieri, unul dintre subprefecții Sucevei a participat alături de lucrători din cadrul Poliției Locale Suceava la activități de prevenire și verificare pe mijloacele de transport TPL dar si in Bazarul Suceava, fiind distribuite totodată materiale de protecție sanitară individuală.

“Aceste acțiuni desfășurate în sistem integrat, cu participarea structurilor MAI si a specialiștilor din cadrul ITM, DSP, DSVSA, ITRSC si OPC vor fi continuate scopul fiind responsabilizarea si conștientizarea cetățenilor dar si identificarea si sanctionarea situațiilor punctuale de nerespectare a normelor legale”, se arată într-un comunicat transmis de IPJ Suceava.

Vezi si

Ministrul Dezvoltării a semnat contractul de execuție pentru lucrările de consolidare ale ansamblului Mănăstirii Sf. Ioan cel Nou de la Suceava

Ministrul Dezvoltării, Cseke Attila a semnat în cursul dimineții de joi contractul de execuție pentru lucrările …