Friday , May 20 2022

Acțiuni cu efective sporite de polițiști și jandarmi pe raza întregului județ pentru verificarea respectării măsurilor anti-COVID

În perioada 5 – 7 noiembrie a.c., polițiștii suceveni au desfășurat acțiuni cu efective sporite și în sistem integrat cu lucrători de jandarmi și polițiști locali, în vederea limitării răspândirii COVID-19, fiind urmărită respectarea normelor legale aplicabile în contextul prelungirii stării de alertă. La acțiuni au fost cooptați și reprezentanți ai Inspectoratului Teritorial de Muncă Suceava, DSP și ISU Suceava.

Zilnic, în această perioadă, pe raza județului au acționat, în medie, 200 de polițiști și jandarmi, scopul principal al acțiunilor fiind responsabilizarea cetățenilor și operatorilor economici și monitorizarea respectării măsurilor legale. În cadrul controalelor s-au efectuat verificări cu utilizarea dispozitivelor electronice de verificare a certificatelor verzi Covid.

Totodată, polițiștii și jandarmii au informat cetățenii și administratorii de unități comerciale și cu privire la modificările legislative aduse de, implicit cu privire la noile restricții impuse pentru limitarea răspândirii SarsCov2.

În cursul serii sâmbătă au fost organizate 18 acțiuni distincte la nivelul municipiilor și orașelor și alte 10 acțiuni punctuale în mediul rural.

Doar în ultimele trei zile polițiștii au efectuat 11.236 de verificări ale persoanelor aflate în carantină, izolare sau în cadrul unor acțiuni punctuale. Au fost identificate 123 de persoane care nu au respectat măsurile stabilite prin lege, cele mai multe încălcând măsurile de protecție individuală sau cele privind deplasarea.

Au fost controlate 337 de unități economice, pentru verificarea respectării măsurilor de diminuare a impactului riscurilor.

În această perioadă au fost aplicate 124 de sancțiuni contravenționale în baza Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 în valoare de 14.000 lei.

”Având în vedere situația pandemică și modificările legislative, poliţiştii suceveni vor intensifica acţiunile pentru informarea cetățenilor și operatorilor economici, dar și activitățile de verificare și control pentru sancționarea nerespectării legislației în domeniu.

Recomandăm cetățenilor să respecte măsurile de protecție individuală și interdicțiile impuse de autorități”, se arată într-un comunicat transmis de IPJ Suceava.

Vezi si

Ucraina le recomandă camionagiilor să meargă prin Republica Moldova dacă vor să ajungă în România, ca să nu mai aglomereze Vama Siret

“Pentru a preveni livrarea cu întârziere a mărfurilor și pentru a accelera formalitățile vamale, pentru …