Monday , January 30 2023

Acțiuni ale polițiștilor suceveni pentru prevenirea accidentelor în care sunt implicate căruțele

Polițiștii atrag încă o dată atenția cu privire la necesitatea respectării regulilor rutiere de către participanții la trafic care conduc atelaje hipo avertizând încă o dată și pe șoferi să ia toate măsurile necesare prevenirii unor evenimente rutiere cu implicarea acestui tip de vehicule.

Recomandările polițiștilor vin în contextul în care, pe perioada lunilor de toamnă se remarcă o creștere a numărului de căruțe pe drumurile comunale și județene, acestea transportând produse agricole dar și lemne de foc necesare perioadei de iarnă.

Astfel, în perioada 19-20.11.2019, Poliția orașului Gura Humorului și Secția 10 Poliție Rurală Gura Humorului au organizat o acțiune punctuală pe raza comunelor Păltinoasa și Capu Câmpului pentru prevenirea accidentelor rutiere cu implicarea căruțașilor dar șu pentru depistarea conducătorilor auto care conduc vehicule pe drumurile publice după ce au consumat băuturi alcoolice și disciplinarea conducătorilor de mopede, motociclete și biciclete.

Au fost verificate 38 de autovehicule și au fost legitimate 52 de persoane.            Au fost testați cu aparatul etilotest 27 de conducători auto dar și 10 căruțași.   Au fost constatate 2 infracțiuni rutiere și au fost aplicate 21 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 7.250 lei, dintre care 18 conducătorilor auto și  3 conducătorilor de atelaje hipo, de asemenea, a fost retras un certificat de înmatriculare.

În paralel, pentru responsabilizarea căruțașilor și prevenirea unor evenimente rutiere, în aceeași perioadă,  polițiștii de prevenire  și polițiștii rutieri au desfășurat mai multe  acțiuni de informare și responsabilizare a conducătorilor de atelaje hipo identificați pe  DN 17 și pe drumurile comunale adiacente.  Au fost montate 20 de plăcuțe reflectorizante, au fost distribuite veste reflectorizante și materiale de informare cu conținut educativ. Peste 30 de conducători de atelaje hipo au fost instruiți cu privire la măsurile de prevenire a accidentelor rutiere.

Vezi si

Aeroportul Suceava, locul doi într-un top european, din punct de vedere al creșterii procentuale a numărului de pasageri

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat sâmbătă, 28 ianuarie 2023, că, într-un clasament …