Sunday , September 25 2022

Acțiuni ale grupului civic “Inițiative pentru Bilca”

Vineri, 6 martie 2020, grupul civic „Inițiative pentru Bilca” a lansat o provocare elevilor din comună de a contribui direct la înfrumusețarea ei, prin construirea unor căsuțe pentru păsărele care să fie amplasate în Parcul Prieteniei și în alte locuri din comună.

Peste 70 de elevi ai Şcolii Gimnaziale „George Tofan” au răspuns provocării. Elevii au primit în schimb dulciuri din partea școlii, câte o diplomă din partea grupului civic și semne de carte din partea Asociației Rădăuțiul Civic.

Parcul prieteniei din Bilca, realizat tot la inițiativa cetățenilor, s-a îmbogățit cu aceste căsuțe, fiind gata de venirea primăverii. Tot în ziua de vineri, au fost plantați și câțiva pomi în jurul parcului și au fost pregătite și alte facilități ale spațiului, care, prin implicarea voluntarilor din grupul civic și a autorităților locale, va deveni un adevărat punct de atracție: parc, loc de joacă pentru copii, teren de fotbal, teren de volei și spațiu pentru grătare.

Căsuțele păsărelelor au fost montate și în alte locuri din comună (în parcul de lângă primărie, la școală sau la căminul cultural).

În data de 8 martie 2020, duminicăla inițiativa grupului “Inițiative pentru Bilca”, câțiva copii s-au adunat pentru a culege ghiocei și brândușe pentru mamele lor, oferindu-le cu drag de Ziua Internațională a Femeii, 8 martie.

„Ne bucurăm să vedem că cetățenii și mai ales tinerii răspund cu entuziasm inițiativelor noastre. În urmă cu un an, nici nu ne imaginam că vom reuși să amenajăm un parc atât de frumos, numindu-l chiar Parcul Prieteniei, după cum s-a format și grupul nostru”,  au declarat cei mai implicați voluntari ai grupului civic din comuna Bilca – Sorin Puha, Iosif Cîrstean, Petru Cioată, Vasile Horodnic și Mihai Cîrdei.

Vezi si

 Șomuz și Foresta și-au împărțit punctele în derbyul local de la Fălticeni

Șomuz și Foresta și-au împărțit punctele în primul derby sucevean din actuala ediție de campionat …