Friday , April 12 2024

Acordul de mediu pentru A7 Suceava – Siret va fi emis în martie

Decizia de emitere a acordului de mediu pentru proiectul “Autostrada Suceava – DN 2H și Drum Expres DN 2H – Frontiera Siret” este ca și luată. Mai trebuie doar câțiva pași birocratici de parcurs, între care și o perioadă până la 29 februarie, interval până la care persoanele interesate pot depune la Agenția pentru Protecția Mediului Suceava observații sau contestații. În cazul în care până la acest interval de timp nu se înregistrează astfel de situații, atunci emiterea acordului de mediu este o chestiune de câteva zile, cel mult câteva săptămâni și foarte probabil în martie va fi emis de către APM Suceava respectivul acord.

Reamintim că traseul propus pentru respectivul drum de mare viteză privește un amplasament în localitățile Suceava, Mitocu Dragomirnei, Pătrăuți, Dărmănești, Grănicești – pe partea de autostradă, până în zona Iacobești/Românești – iar de acolo mai departe prin Calafindești, Bălcăuți, Mușenița, Siret urmează a fi un drum expres. Reamintim că România a pierdut ocazia ca să fie finanțat acest tronson de drum expres la nivel de autostradă printr-o componentă de mobilitate militară finanțată prin UE și anume CEF2.

Asta nu înseamnă însă că proiectarea tehnică și, ulterior, realizarea lucrărilor la acest obiectiv de investiții al cărui titular este Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere – CNAIR SA – nu se va putea face cu fonduri europene, dar foarte probabil acel tronson de la Românești/Iacobești până la Siret va rămâne la nivel de drum expres și nu va fi abordat cu prioritate față de celelalte două tronsoane (loturi) ale A7 de la Suceava până la un viitor nod rutier cu DN 2H. (Dan PRICOPE)

Vezi si

Cursuri gratuite de educație financiară pentru Elevii Colegiului ”Alexandru cel Bun” Gura Humorului

Elevii Colegiului ”Alexandru cel Bun” Gura Humorului au participat, în perioada 28 martie-4 aprilie a.c., …

One comment

  1. Si asa apar problemele ..un T2 modern