Saturday , December 3 2022

Acoperiș „verde” pe sediul Primăriei Suceava

Primăria municipiului Suceava va avea o clădire după modelul celor din țările occidentale care promovează de circa două decenii încoace conceptul de „clădiri verzi”.

În ceea ce privește sediul din bulevardul 1 Mai al Primăriei Suceava, amenajările peisagistice se vor limita la partea de acoperiș care a mai rămas disponibilă pe terasa de la etajul al cincilea după diversele compartimentări care s-au efectuat periodic îndeosebi în ultimii zece ani. Proiectul nu este de o valoare amplă și va fi derulat cu fonduri de la bugetul local, cuprinzând lucrări de reparații și „amenajări acoperiș verde”.

Cât privește materialele și execuția lucrărilor, aceasta include, între altele, realizarea unei structuri standard de acoperiș verde cu substrat și rulou de gazon sau sedum, jardiniere din lemn pentru plante, dar și piatră ornamentală, sistem de irigat automatizat și, desigur, plantele ca atare.

Un contract în acest sens a fost atribuit, cu câteva zile în urmă, pentru o sumă care depășește cu puțin echivalentul în lei a sumei de 6.600 de euro, fără TVA firmei ARTPEISAJ. (D.P.)

Vezi si

Peste 23,6 milioane de lei au încasat sucevenii care au cazat refugiați ucraineni

De la începutul războiului în Ucraina, România a cheltuit 75 de milioane de euro pentru …