Saturday , December 10 2022

ACET a fost amendată de Garda de Mediu pentru mirosurile pestilențiale resimțite de sucevenii din cartierul Burdujeni

Temperaturile înalte și disconfortul termic resimțite de suceveni în ultima perioadă nici nu se compară cu putoarea ce a pus stăpânire pe cartierul Burdujeni, în mod special, provenită de la Stația de epurare a ACET SA Suceava. Suceveni conștienți că cineva trebuie să dea socoteală pentru situația care se repetă an de an au înaintat petiții la Garda Națională de Mediu, în speranța soluționării problemei supărătoare. Soluția mirosului groaznic împrăștiat în toată zona comercială a Sucevei și în cartierul Burdujeni nu stă în condeiul comisarilor de mediu, însă o amendă usturătoare echilibrează un pic balanța.

Comisariatul Județean Suceava al Gărzii de Mediu a trimis agenți în teren, la Stația de epurare, care evident că au confirmat cele sesizate de suceveni. ”Disconfortul provine de la Stația de epurare a ACET SA Suceava, care depozitează nămolul rezultat în urma epurării în stația de epurare, negăsindu-se până în prezent soluții de eliminare/valorificare a acestuia. Datorită acestui fapt, stația de epurare funcționează fără Autorizație pe linie de Mediu. Pentru neconformitățile constatate, ACET SA Suceava a fost sancționată contravențional cu amendă de 30.000 lei, conform O.U.G 195/2005”, a transmis Garda de Mediu Suceava. (O. NUȚU)

Vezi si

Tânăr din Bosanci, prins la Marginea cu 444 de petarde și artificii

 Joi, 8 decembrie, polițiștii au desfășurat activități specifice pe linia identificării persoanelor care comercializează produse …