Wednesday , February 28 2024

Aceasta este bestia care şi-a violat, ucis şi ascuns într-o pădure verişoara de 14 ani

Criminalul Berejanschi - 2

Comunitatea din Clit – comuna Arbore este bulversată de gesturile lui că Daniel Berejanschi, tânărul de 19 ani care şi-a violat şi ucis verişoara de doar 14 ani. Alexandra Berejanschi a fost dată dispărută de familie acum două săptămâni, iar acum două zile poliţiştii au descoperit cadavrul acesteia într-o pădure la puţină distanţă de domiciliul ei, îngropat sub un strat de frunze şi crengi. Daniel Berejeanschi a fost arestat ieri pentru 29 de zile, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de viol şi omor calificat

~n comunitatea locuitorilor din satul Clit, comuna Arbore, uciderea cu sălbăticie a unei copile de 14 ani de către vărul său drept a provocat multă emoţie şi totodată multă revoltă. Alexandra Berejanschi a fost anunţată ca fiind dispărută de acasă în data de 17 mai a.c.. Fotografia ei a fost publicată în toată mass – media judeţeană. O copilă inteligentă şi frumoasă despre care părinţii ei au aflat doar că în ziua de vineri acum două săptămâni a plecat de la şcoală în drum spre casă. Nimeni nu şi-a închipuit că Alexandra a făcut ultimul drum în acea zi şi în plus membrii comunităţii din satul Clit, comuna Arbore, nu şi-au închipuit că fata de 14 ani ar fi fost violată şi apoi ucisă chiar de vărul ei drept, Daniel Berejanschi, de 19 ani. O asemenea tragedie nu s-a mai întâmplat în comuna Arbore, până acum.
Primarul comunei, Ionel Hrincescu, a declarat, ieri, că oamenii din sat încă nu pot să îşi dea seama ce i-a trecut prin mintea lui Daniel Berejanschi, atunci când a decis să-i ia viaţa verişoarei sale de 14 ani, după ce o ar fi violat-o. Individul a recunoscut de altfel în faţa anchetatorilor că s-a temut de vorbele fetiţei, care l-a avertizat că va face plângere la poliţie după ce fusese violată. Acest lucru l-a determinat pe Daniel Berejanschi să o omoare pe copilă, tăindu-i gâtul cu un cuţit ce îl avea în buzunar. Conform medicilor legişti rana produsă la gâtul fetei a avut 14 centimetri lungime aceasta fiind incompatibilă cu supraveţuirea. Daniel Berejanschi a încercat să ascundă cadavrul fetei căreia îi legase mâinile la spate într-o pădure de pe raza Ocolului Silvic Solca, la mică distanţă de locul în care s-a petrecut grozăvia.
După ce individul a violat-o şi omorât-o pe Alexandra Berejanschi acesta s-a prezentat la casa părinţilor copilei unde s-a comportat că şi când nimic nu s-ar fi întâmplat. De bună credinţă părinţii Alexandrei i-au dat de mâncare şi împreună au vorbit despre unde ar fi putut să dispară adolescenta de 14 ani. Fără să bănuiască nimic părinţii Alexandrei l-au încurajat pe Daniel Berejanschi să plece în Germania unde spunea el va avea un loc de muncă. ~n scurtă vreme însă crima a ieşit la iveală, Daniel Berejanschi nu a mai ajuns în Germania, pentru că s-au acumulat tot mai multe indicii care îl vizau pe acesta ca principal suspect. Sub presiunea poliţiştilor şi a procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, Daniel Berejanschi şi-a recunoscut fapta indicând şi locul în care a îngropat-o pe minora de 14 ani. Primarul comunei Arbore, Ionel Hrincescu, a declarat că familia Berejanschi din satul Clit nu a fost până acum în atenţia poliţiei sau a primăriei cu încălcări ale legii. Pentru comunitate evenimentul constituie o surpriză neplăcută pe care oamenii din sat nu ştiu cum să o comenteze.
“{tim că fetiţa a dispărut de acasă în data de 17 mai, ora cinci după amiaza. A căutat-o poliţia, pompierii, dar toate eforturile făcute acum două săptămâni au fost în zadar. Abia după ce autorul crimei a fost identificat s-au clarificat lucrurile” a declarat primarul Ionel Hrincescu. Alexandra făcea parte dintr-o familie cu trei copii, părinţii acesteia nefiind bogaţi, dar reuşesc să-şi întreţină familia prin munca câmpului şi activităţi ocazionale la persoane cu mai multă putere financiară din comună.
Recunoscându-şi vina, Daniel Berejanschi a fost arestat ieri pentru 29 de zile, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de viol şi omor calificat. Instanţa va stabili dacă în urma faptelor sale, individul va rămâne sau nu în arest până când va judecat. (N.R., C.Z.)

Vezi si

Pe 4 martie, Primăria Suceava demarează campania anuală ”Toți pentru curățenia orașului”

Începând cu data de 4 martie, Primăria demarează campania anuală ”Toți pentru curățenia orașului”, care …