Monday , June 14 2021

Accidentul din Pasul Mestecăniş în care au murit doi oameni, cauzat de seminţele de floarea soarelui căzute dintr-o maşină

Miercuri dimineaţă, în jurul orei 07.41, Poliţia Municipiului Vatra Dornei a fost sesizată prin S.N.U.A.U.112 de către Mihai Balint, cu privire la faptul că pe DN 17 în comuna Iacobeni, „o platformă a căzut la biserică”.

Hojba Silviu Dragoş de 32 ani din com. Sadova, în timp ce conducea autoutilitara marca Mercedes cu numărul de înmatriculare SV 15 BKL ce tracta remorca (platformă auto) cu numărul de înmatriculare SV 80 UBW şi transporta un număr de 7 persoane, pe DN 17 în afara localităţii Mestecăniş, pe raza comunei Iacobeni, din direcția Suceava către Vatra Dornei, pe o porţiune de drum în aliniament şi în pantă, carosabil umed, a pierdut controlul asupra direcție de deplasare şi s-a răsturnat pe sensul opus de mers.

La faţa locului, pe o suprafaţă de aproximativ 500 metri, au fost găsite pe şosea multe seminţe de floarea soarelui, acestea influenţând aderenţa părţii carosabile, care a devenit extrem de alunecoasă. Poliţiştii vor continua verificările în vederea identificării autovehiculului care nu şi-a asigurat încărcătura şi a împrăştiat seminţele de floarea soarelui pe partea carosabilă.

În urma accidentului a rezultat decesul numiţilor Bodnar Aurel, de 48 ani, din  Breaza şi Luca Constantin, de 57 ani, din Câmpulung Moldovenesc, pasageri în autovehicul şi rănirea ușoară a conducătorului auto.

Conducătorul auto Hojba Silviu Dragoş a fost transportat la Spitalul Municipal Vatra Dornei pentru îngrijiri medicale unde i s-a stabilit diagnosticul „traumatism toracic, traumatism coloană lombară, traumatism bazin”, rămânând internat.

Cadavrele numiţilor Bodnar Aurel şi Luca Constantin au fost depuse la Morga Spitalului Municipal Vatra Dornei în vederea efectuării unei necropsii.

Conducătorul auto Hojba Silviu Dragoş a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind negativ, și i s-au recoltat şi probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei la Spitalul Municipal Vatra Dornei.

S-a dispus începerea ”in rem” a urmăririi penale pentru săvârșirea infracțiunilor de „uciderea din culpă” și „vătămare corporală din culpă”, iar cercetările sunt efectuate de către lucrătorii Compartimentului Rutier Vatra Dornei.

 

Vezi si

Salariile din această lună nu vor cuprinde și plata pentru orele remediale, susținute de cei circa 250 de profesori din județul Suceava înscriși în program

Orele remediale se desfășoară de mai bine de 3 luni de zile, iar la finalul …