Thursday , February 9 2023

Accidente produse pe șoselele din județ de șoferi băuți sau fără permis

alcoolscop


In noaptea de 27 spre 28 mai a.c., în jurul orei 00.48, Nechita Ispas, de 21 de ani, din comuna Forăști, în timp ce conducea autoturismul Volkswagen Pa­ssat pe Bulevardul Bucovina din Gu­ra Humorului, având direcția de deplasare dinspre centrul orașului către comuna Păltinoasa, din cauză că nu a adaptat viteza la condițiile de drum, a pierdut controlul asupra volanului, a părăsit partea carosabilă, izbindu-se de două mașini parcate în afara drumului. So­ferul a fost testat cu aparatul etilo­test, rezultatul fiind 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat. Pe numele lui a fost întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „condu­­cere pe drumurile publice a unui ve­hicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere de către o persoana care, la momentul prelevării mostrelor biolo­gice, are o îmbibație alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge”.

La data de 27 mai 2017, la ora 19.55, Ionuț Fercalo, de 28 de ani, din comuna Frumosu, în timp ce se deplasa pe drumul comunal Dragoșa a fost lovit în partea stângă a autoturismu­lui Ford Focus de un autovehicul cu număr de Bulgaria, de culoare gri, marca Hyundai, ce venea de pe contrasens, condus de Dragomir Huțul, de 45 de ani, din satul Dragoșa, comuna Frumosu, acesta fiind băut. La intersecția dintre DJ 176 cu drumul comunal Dragoșa a fost găsit de către polițiști apelantul. Ionuț Fercalo a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o concentrație alcoolică în valoare de 0,05 mg/l alcool pur în aerul expirat. La domiciliul lui Dragomir Huțul, în curte, a fost depistat autoturismul Hyundai de culoare gri, acesta având parbrizul spart. Bărbatul a declarat că nu are permis de conducere și nici un alt membru al familiei sale. Huțul a fost de acord să fie testat cu aparatul etilotest, iar în urma testării a rezultat o concentrație alcoolică în valoare de 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat. Fiind verificat în baza de date a pose­so­­­rilor de permise de conducere, a re­zultat că Dragomir Huțul nu figurează în evidențe ca fiind posesor de permis de conducere. Pe numele lui a fost întoc­mit un dosar penal pentru săvârșirea in­fracțiunilor de „conducere a unui vehi­cul fără permis de conducere”, „condu­­cerea unui vehicul sub influența al­­coolului sau a altor substanțe” și „con­ducerea unui vehicul neînmatriculat”.

Ieri dimineață, pe la ora 01.30, o patrulă din cadrul SPR 8 Adâncata a făcut semn regulamentar de oprire în comuna Zvoriștea, folosind semnalele acustice și luminoase ale autospecialei de poliție, unei mașini care se deplasa din sens opus. Soferul autoturismului a oprit, după care a dat cu spatele, intrând cu vehiculul în șanțul de pe margi­nea drumului. La volanul au­­to­turis­­mului BMW se afla Marius Ticu, de 20 de ani, din Suceava, care a declarat că nu are permis de conducere. Cum mirosea a băuturi alcoolice, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând valoarea de 0,76 mg/l alcool pur în aerul expirat. In acest caz a fost întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „conducere a unui vehicul fără a poseda permis de conducere” și „conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

Tot ieri dimineață, la ora 03.30, polițiștii din Bălcăuți au depistat pe drumul sătesc modernizat din localitate un autoturism Volkswagen Golf, de culoare gri ce a părăsit partea carosabilă și a intrat în coliziune cu gardul unei case. Aceștia l-au legitimat pe șofer, constatându-se că se numește Bogdan Diaconu, de 23 de ani, din comuna Calafindești. In urma veri­ficărilor făcute în baza de date s-a constatat faptul că tânărul nu are permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. Pe numele lui a fost întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de „conducere a unui vehicul fără permis de condu­cere”. (D.Z.)

Vezi si

Impact puternic între două autocamioane, la Argestru. Unul dintre șoferi a fost rănit

O coliziune puternică între două autocamioane a avut loc miercuri seară, în jurul orei 19. …