Sunday , February 5 2023

Accident produs la Măneuţi de un tânăr băut

Un tânăr de 24 de ani, din Dornești, aflat sub influenţa băuturilor alcoolice, a produs o tamponare pe raza satului Măneuţi2 accident

Ieri dimineaţă, la ora 02.07, Vasile Cornea, din comuna Frătăuţii Vechi, a anunţat prin 112 faptul că pe raza satului Măneuţi, comuna Frătăuţii Vechi, a avut loc un accident rutier, iar șoferul autovehiculului se află sub influenţa băuturilor alcoolice. Poliţiștii deplasaţi la faţa la locului au depistat pe un drum comunal de pe raza satului Măneuţi  un autotu­rism Volkswagen Golf care prezenta avarii în partea din faţă. Atât persoana care a sunat la 112, cât și proprietarul unei case din apropiere au indicat persoana care a condus autovehiculul implicat în evenimentul rutier, respectiv pe Florin Prelucă, de 24 de ani, din comuna Dornești, care era lângă mașină.

Cum mirosea a băuturi alcoolice, tânărului i s-a solicitat să fie testat cu aparatul etilotest în vederea stabilirii alcoolemiei, însă Florin Prelucă a refuzat acest lucru, după care a fost dus la Spitalul Municipal Rădăuţi în vederea prelevării de probe biologice de sânge, unde de asemenea tânărul a refuzat să îi fie recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. In acest caz se fac cercetări cu privire la infracţiunea de „refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice pentru determinarea alcoolemiei”.

La data de 25 martie 2018, la ora 23:55, un echipaj din cadrul Poliţiei municipiului Fălticeni a oprit în trafic pe DJ 208, pe raza comunei Hârtop, autoturismul BMW condus de Daniel Rotaru, de 22 de ani, localnic și cum mirosea a băuturi alcoolice, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,52 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care i-au fost recoltate probe biologice de sânge în ve­derea stabilirii alcoolemiei. Pe numele lui a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracţiunii de „condu­cere a unui vehicul sub influenţa al­­coo­­lului sau a altor substanţe”. (D.Z.)

 

Vezi si

Preotul Cătălin Moroșan, din Gura Humorului, care slujește în Arhiepiscopia Tomisului, se află de câteva zile în stare critică la ATI la Constanța

Părintele, în vârstă de doar 30 de ani,  este originar din Gura Humorului și a …