Wednesday , February 8 2023

Accident într-o pădure din Sasca Mare. Un muncitor a murit după ce a fost lovit în cap de un copac tăiat

Sâmbătă, 13 noiembrie 2021, la ora 11.04, polițiștii din Mălini au fost sesizați prin 112 despre un accident de muncă în pădure în satul Păiseni, comuna Cornu Luncii, cu o victimă inconștientă.

Vasile C., de 39 ani, era angajat ca și muncitor necalificat la SC Forest SRL, cu sediul în comuna Mălini și cu exploatare în cantonul Sasca Mare.

Sâmbătă, în jurul orei 11.00, societatea efectua o lucrare, exploatare în cantonul Sasca Mare, unde se aflau Vasile C., Ioan L.-drujbist și Gabriel B.-tafist.

La un moment dat, în timp ce Gabriel B. a tras cu taf-ul un arbore legat de către Vasile C., arborele tras a atins un alt arbore care era tăiat, însă nu era doborât.

Arborele atins a căzut peste Vasile C., lovindu-l în zona capului, astfel producându-se decesul bărbatului.

La fața locului a sosit un echipaj de ambulanță, care în urma efectuării manevrelor de resuscitare, a declarat decesul lui Vasile C.

A fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirilor infracțiunilor de „neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă”, „nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă” și „uciderea din culpă”.

Vezi si

ISU Suceava: 10 incendii provocate de coșurile de fum necurățate sau neizolate în doar 24 de ore

Încă de la debutul sezonului rece, dar și pe toată perioada acestuia, Inspectoratul pentru Situații …