Thursday , February 9 2023

Accident de muncă la mina Botoşanu – Crucea

Un lăcătuş – mecanic a ajuns la spital cu fractură de gambă după ce o rangă i-a sărit direct în picior, în timp ce încerca să repare o defecție apărută la o locomotivăambulanta

La data de 3 iulie 2018, la ora 15.00, polițiştii din Frasin au fost anunțați despre faptul că Mihai R., de 44 de ani, din comuna Crucea, angajat al CNU Bucureşti – Sucursala Suceava, Mina Botoşanu – Crucea, a fost victima unui accident de muncă la sediul minei de pe raza comunei Ostra.  Bărbatul locuieşte pe raza comunei Crucea şi este angajat al  CNU Bucureşti – Sucursala Suceava în funcția de lăcătuş-mecanic pe o locomotivă de transport minereu.

În cursul zilei de 3 iulie a.c., pe la ora 12.00, în timp ce se afla în galeria 8, orizontul – 200, pe rampa puțului Botuşana, a observat o defecțiune la locomotivă, respectiv un arc rupt, sens în care a încercat să-l schimbe făcând pârghie cu o rangă, moment în care ranga a sărit din locul unde era fixată lovindu-l în piciorul drept. Mihai R. a fost transportat la Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava pentru a-i fi acordate îngrijiri medicale, fiind diagnosticat cu „fractură gambă dreaptă”. A fost informat şi ITM Su­ceava de către responsabilul cu protecția muncii din cadrul minei.

Polițiştii fac cercetări cu privire la săvârşirea infracțiunilor de „vătămare corporală din culpă” şi „nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă”. (D.Z.)

 

Vezi si

Peste 100 de amenzi aplicate de polițiști în cadrul unei razii în Vatra Dornei. Doi bărbați, reținuți pentru comiterea unor furturi

Miercuri, 8 februarie, între orele 07.00-14.00, Poliţia municipiului Vatra Dornei a organizat şi executat o …