Accident de muncă la Ciocănești: Un tânăr de 23 de ani a căzut din buldozer după ce un pod s-a rupt cu tot cu utilaj

12/09/19 ora:12:11am

Bărbatul lucra la podul peste râul Bistrița din Ciocănești când acesta a cedat sub greutatea buldozerului. Tânărul are traumatism de coloană și se află în spital

Un bărbat de 23 de ani care lucra la Ciocănești la podul peste râul Bistrița a căzut din buldozer și s-a lovit la cap după ce s-a rupt podul cu tot cu utilaj. Accidentul a avut loc marți, 10 septembrie, în jurul orei 13.00.

La locul evenimentului a sosit un echipaj al ambulanței, care l-a preluat pe Narcis Ion I., de 23 ani, din comuna Vama, de la locul producerii incidentului și l-a transportat la Spitalul Municipal Vatra Dornei, unde în urma îngrijirilor medicale acordate i s-a stabilit diagnosticul de traumatism coloană lombară cu fractură torace L2, declarativ cădere accidentală de la înălțime cu un utilaj, accident de muncă. Pacientul a fost transferat apoi la UPU Suceava.

Tânărul este angajat ca mecanic utilaj la firma SC Magevo SRL din municipiul Câmpulung Moldovenesc, iar pe 10 septembrie el efectua lucrări de reabilitare a podului din beton situat peste râul Bistrița, D.C. 90 B, Ciocănești. ~n jurul orei 13.00, în timp de picona asfaltul de pe pod, podul a cedat sub greutatea utilajului, care a căzut în albia râului Bistrița.

Inspectoratul Teritorial de Muncă Suceava a fost notificat în vederea desemnării unui reprezentant pentru stabilirea cauzelor și împrejurărilor în care a avut loc evenimentul.

Polițiștii au întocmit dosar penal pentru infracțiunile de vătămare corporală din culpă și nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă. (O.S.)