Saturday , September 24 2022

Accident cu şase răniţi, ieri dimineaţă, la Păltinoasa

1 accident paltinoasa Duster dsA

Seful biroului Pază de la Direcţia Silvică Suceava, inginerul silvic Cezar Tulbure a intrat cu Duster-ul Direcţiei Silvice într-un microbuz în care se aflau cinci pasageri u la Spitalul Judeţean au ajuns trei răniţi u circumstanţele în care s-a produs accidentul nu au fost încă stabilite

{ase oameni au fost ieri dimineaţă în jurul orei 7.30 la un pas de moarte, după ce automobilul 4X4 Dacia Duster, condus de inginerul silvic Cezar Tulbure, şeful biroului de pază din cadrul Direcţiei Silvice Suceava a intrat în coliziune cu un microbuz Mercedes Sprinter, condus de Stelian {andru din Suceava, pe raza comunei Păltinoasa. ~n urma impactului, conducătorii auto dar şi pasagerii din microbuz au suferit răni mai mult sau mai puţin grave. La faţa locului s-a deplasat un modul SMURD, format dintr-o ambulanţă şi o autospecială de descarcerare precum şi o autospecială de stingere cu apă şi spumă, pentru acordarea primului ajutor medical de urgenţă. La sosirea echipajelor la locul accidentului, pompierii au constatat accidentul rutier produs prin coliziunea dintre două autovehicule. Pompierii militari sosiţi la locul evenimentului au acordat victimelor primul ajutor medical de urgenţă, după care, ambulanţa SMURD şi două ambulanţe de la SAJ Suceava le-au transportat la spital. Concomitent, pompierii au deconectat bornele de la acumulatorii celor două autovehicule, au balizat zona şi au verificat eventualele scurgeri de combustibili de pe carosabil. La locul accidentului ajunseseră anterior şi doi subofiţeri de la Garda de Intervenţie Gura Humorului care au intervenit pentru acordarea primului ajutor medical persoanelor implicate în accident, înainte de sosirea echipajelor de pompieri.
După investigaţiile medicale pe care medicii urgentişti le-au efectuat asupra celor răniţi, s-a stabilit că inginerul silvic Cezar Tulbure nu necesită internare, apreciindu-se că are nevoie doar de două – trei zile de îngrijiri medicale. {oferul microbuzului, Stelian {andru ar avea nevoie de opt zile de îngrijiri medicale, iar un pasager din microbuz – plutonierul major de pompieri Constantin Dranca, ce face naveta de la Suceava la Gura Humorului, va avea nevoie de asemenea de opt zile de îngrijiri medicale.
2 accident paltinoasa Duster dsA~n ceea ce priveşte circumstanţele în care s-a produs evenimentul rutier, lucrurile nu sunt nici pe departe clarificate. Microbuzul Mercedes Sprinter s-a răsturnat pe partea carosabilă pe sensul de mers către Gura Humorului. Automobilul condus de inginerul Silvic Cezar Tulbure era răsturnat în şanţ, pe acelaşi sens de mers. Nu s-a putut stabili în cursul zilei de ieri împrejurările exacte în care s-a produs accidentul, declaraţiile celor doi conducători auto fiind contradictorii. Astfel, Stelian {andru, şoferul microbuzului şi subofiţerul de pompieri Constantin Dranca, susţin că Cezar Tulbure, cu maşina Direcţiei Silvice Suceava se deplasa de la Suceava la Gura Humorului şi, fără să adapteze viteza la condiţiile de trafic şi fără să păstreze distanţa regulamentară, a intrat în coliziune faţă – spate cu maşina în care se aflau cei doi, alături de alte trei persoane. Din impact, Mercedesul s-a lovit într-un parapet de protecţie de pe partea stângă a şoselei şi de acolo a intrat în balans şi s-a răsturnat. Cezar Tulbure susţine pe de altă parte că Stelian {andru, cu 3 accident paltinoasa Duster dsAMercedesul lui, avea direcţia de deplasare Suceava către Gura Humorului, iar el venea de la Gura Humorului către Suceava. Din cauza vitezei, microbuzul ar fi intrat pe contrasens şi impactul nu a mai putut fi evitat. Cu precizarea că niciunul dintre cei doi şoferi nu consumaseră băuturi alcoolice, poliţiştii urmează să stabilească cine minte şi cine spune adevărul în acest caz. (Neculai RO{CA)

Vezi si

Exercițiu tactic inedit, la Colegiul Național Militar ”Ștefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc

În data de 22 septembrie, la Colegiul Național Militar ”Ștefan cel Mare” a avut loc …

No comments

 1. Voi superviza personal acest caz, de aceea transmit o atentionare subcomisarului Jucan Petru – seful politiei rutiere Suceava, care il cunoaste pe domnul Tulbure, sa nu incerce o cacealma pentru ca acest caz este sub atentia DIICOT. Tulbure Cezar a comis foarte multe abuzuri…

 2. Dupa accident, la politie, la Gura Humorului Tulbure s-a pus cu fundul pe biroul politistului intimidand soferul microbusului, care era victima, dupa aceea s-a facut ca are nevoie de ingijiri medicale si s-a dus la spital. Este total disgratios si gretos comportamentul acestui individ. Durerea acestuia este ca masina este de la institutie, de la DS Suceava si probabil era cu ea in interes personal fara delegatie de la directorul institutiei, si in acest caz trebuie sa suporte daunele din buzunarul lui. Se va incerca tergiversare cu politistii care il cunosc, dar probele si martorii relateaza fara echivoc mersul lucrurilor chiar si pentru un necunoscator….

 3. In ceea ce priveste acest accident in care a fost implicat Cezar Tulbure se observa foarte clar care este problema, dar politistii incearca sa transforme laptele din alb in negru. Lucrurile stau asa:
  La ora 7.30 in dimineata zilei de vineri, 05.04.2013, microbusul mercedes cu 4 pasageri si soferul se deplasau de la suceava spre gura humorului. Pe raza comunei Paltinoasa, au fost loviti violent in spate de dacia duster condusa de arogantu Tulbure, care incerca sa depaseasca pe linie continua avand o viteza de peste 120 km/h. Partea dreapta fata a dasterului a lovit partea stanga spate a microbusului, (vezi foto, imagini video, urme de combustibil si frane). In urma impactului partea stanga fata a microbusului a fost proiectata spre stanga (bratul fortei si efect de pivot), masina pierzandu-si controlul, a intrat pe contrasens unde a lovit cu coltul stanga fata parapetul de protectie si s-a rasturnat (forta de frecare, inertia, bratul fortei, etc).
  Viteza mare si neadaptarea la conditiile de trafic precum si incalcarea restrictiei de depasire in acea zona, coroborat cu carosabil umed si probabil polei au dus la acest acident. Sa mai lase poezia Tulbure cezar ca sunt 5 martori, imagini video si fotografii care demonstreaza foarte clar vinovatia.
  Problema nu este de accident, oricine poate avea un eveniment nefericit, problema este ca trebuie sa te comporti uman si sa te bucuri ca nu au murit oameni, sa incerci sa te intelegi cu cei pe care i-ai accidentat si sa nu mai lalai prostii pe care nici cei de la casa de nebuni nu le-ar crede. Dar problema este ca Tulbure se teme de directorul DS Suceava si inventeaza prostii ca sa nu plateasca pagubele.
  Dumnezeu nu vrea moartea pacatosului ci sa se intoarca si sa fie viu. Daca Tulbure intelegea ceva la muntele Athos, cu papucii aceea de sfant plini de noroi, nu se comporta acuma ca un drac….