Friday , October 7 2022
Breaking News

Accident cu doi răniți produs în apropierea unei benzinării din Adâncata

Mașina condusă de o femeie care dorea să intre într-o benzinărie a fost acroșată de un alt vehicul. In urma accidentului a rezultat rănirea a două persoane

 masina-politia-rutiera

Polițiștii atrag atenția cu privire la necesitatea respectării regulilor rutiere de către participanții la trafic care conduc căruțe, avertizând încă o dată și pe șoferi să ia toate măsurile necesare prevenirii unor evenimente rutiere cu implicarea acestui tip de vehicule. Recomandările polițiștilor au venit în contextul în care, pe perioada lunilor de toamnă, se remarcă o creștere a numărului de căruțe pe drumurile comunale și județene, acestea transportând produse agricole, dar și lemne de foc necesare perioadei de iarnă.

Astfel, la data de 13 octombrie 2017, Biroul Rutier din cadrul Poliției municipiului Suceava a organizat o acțiune pe raza de competență, inclusiv în mediul rural, pe linia combaterii cauzelor generatoare de accidente rutiere grave, în care sunt implicați căruțașii. Au fost controlate 121 de vehicule, inclusiv cu tracțiune animală. Au fost testate cu aparatul etilotest 20 de persoane. Au fost date de 56 de amenzi în valoare de 16.820 de lei, din care 10 căruțașilor. De asemenea, au fost controlați în trafic și șoferi, fiind reținute cinci permise de conducere și retrase două certificate de înmatriculare.

În paralel, pentru responsabilizarea căruțașilor și prevenirea unor accidente rutiere, în zilele de 13 și 14 octombrie 2017, polițiștii de prevenire și polițiștii rutieri au desfășurat mai multe  acțiuni de informare și responsabilizare a căruțașilor depistați pe DN 17, pe DN 29A, dar și pe drumurile comunale adiacente, precum și pe raza localităților Mitocu Dragomirnei, Adâncata, Zvoriștea, Stroiești și Ilișești. Cu această ocazie au fost montate 50 de plăcuțe reflectorizante, au fost distribuite veste reflectorizante și materiale de informare cu conținut educativ. Peste 50 de căruțași au fost instruiți cu privire la măsurile de prevenire a accidentelor rutiere.

Astfel de acțiuni vor continua, mai ales având în vedere că pe perioada sezonului de toamnă, care coincide cu recoltarea culturilor agricole, traficul căruțelor înregistrează valori crescute, iar riscul de producere a accidentelor rutiere este unul sporit. (D.Z.)

Vezi si

Sesiuni suplimentare de examinări pe traseu pentru permis auto, la sfârșitul săptămânii viitoare. Candidații așteaptă cam 100 de zile între proba teoretică și cea practică 

Prefectura Suceava a anunțat că în zilele de 15 și 16 octombrie a.c., Serviciul Public …