Monday , January 30 2023

Acces direct la o poveste sordidă, cu un amor rural ghebos și patru copilași expuși aiurea la televizor

Miercuri, 16 iunie, o femeie de 26 de ani din satul Osoi, comuna Vulturești, a fost vedetă pentru vreo 30 de minute la o televiziune centrală. Cu un prunc în brațe și încă trei copilași ținându-i-se de fuste, având-o alături și pe soacră-sa, Maria Iurea a plâns la tv că Badragan Mihai, 37 de ani, concubinul ei, o chinuie, o bate și e rău. Mai mult, o acuză și că l-ar fi înșelat chiar cu ceva rubedenii. Pe scurt, doamna din Osoi a zis la toată nația privitoare la ”Acces direct” că-și ia lumea în cap pentru că nu mai poate sta cu al ei. Lacrimi multe, stoarse cu insistență de moderatoare, au înmuiat inimile privitorilor la acest gen de telenovele.

A intrat și el în direct la tv, a recunoscut omul că o mai altoiește, dar ”cu nilă”, dar zice că e bărbat serios, are ajutor social, face mâncare la copilași, a povestit la toată țara că ea e rea și, mai ales, că l-ar fi înșelat chiar acuma, nu de mult, cu ”Vasîli și cu Alică” (două rude apropiate, parcă). Ce mai, ambii s-au plâns de ambii, fiecare având însă grijă să-și împăneze cât mai des povestea cu declarații despre cât de mult își iubește copilașii și cum îi protejează ea/el de celălalt. Pe scurt, poveste grea, regie mare, lacrimi stoarse, copii de țâță filmați insistent în gros-plan.

Văzând polițiștii de la Secția 12 Poliție Rurală Preutești așa emisiune tulburătoare, s-au prezentat împreună cu reprezentanți ai Primăriei Vulturești  a doua zi, joi adică,  la poarta Mirelei (cum o alinta concubinul iubit în direct) și a lui Mihai, personajele principale din drama povestită mai sus.

Maria Iurea le-a spus oamenilor legii de la ce-a pornit scandalul care a făcut-o să-și ia copilașii și soacra și să bată drumul până la domnii din Capitală. Astfel, Maria/Mirela le-a povestit polițiștilor că ziua de 13 a lunii curente a fost cu ghinion. În duminica aceea s-ar fi certat iar cu Mihai, bărbatul cu care are patru copii. Pe fondul discuțiilor aprinse, omul, mânios, ”a prins-o de brațul drept, ocazie cu care i-a adresat și cuvinte jignitoare”. Dar, susține doamna Maria, nu a lovit-o defel. Nici ”cu nilă”, nici fără milă. Deloc.

Mai mult, le-a spus polițiștilor că ea s-a dus la postul de televiziune din București fiindcă voia să facă un test cu aparatul poligraf pentru a-i demonstra concubinului Mihai că toți cei patru copii pe care îi au împreună sunt ai acestuia și numai ai acestuia.

Dar Maria/Mirela le-a dat polițiștilor și oamenilor de la Primărie și vestea cea bună: s-a împăcat cu concubinul.

Nu dispunem de alte informații și nu vă putem spune care este poziția concubinului Mihai referitor la acest aspect.

Totuși, doamna Maria a declarat că și-au rezolvat problemele pe care le aveau și nu dorește ca polițiștii sau reprezentanții Primăriei să acționeze în vreun fel.

Revenind la chestiuni serioase, trebuie spus că polițiștii au întocmit un formular de evaluare a riscului pentru Iurea Maria, din care a rezultat că există risc iminent, însă aceasta nu dorește emiterea unui ordin de protecție provizoriu. Femeia a declarat că, dacă va fi cazul, se va adresa Judecătoriei Fălticeni pentru emiterea unui ordin de protecție.

De asemenea, a fost întocmit dosar penal privind infracțiunea de „violență în familie”.

Despre modul în care au fost expuși cei patru băieței ai celor doi și despre cum sunt aceștia tratați în familie, probabil că și Direcția de Protecție a Copilului va demara verificări. (O.S.)

Vezi si

Un tânăr din Câmpulung și unul din Rădăuți, prinși în toiul nopții drogați la volan

În ultimele zile polițiștii au acționat pe drumurile publice, pentru prevenirea monitorizarea și fluidizarea traficului …