Saturday , May 18 2024

Acatrinei, cel mai vechi şef de partid politic din Suceava, a fost dat afară de Vadim Tudor

acatrinei

Tensiunile din PRM continuă, potrivit unui comunicat semnat de Corneliu Vadim Tudor, s-a decis excluderea din partid a lui Gheorghe Acatrinei şi a soţiei sale, Stela, care au condus filiala judeţeană peste 13 ani 

O surpriză în mediul politic sucevean a fost comunicată, ieri, de către reprezentanţii Partidului România Mare, din zona celor rămaşi fideli liderului fondator al acestei formaţiuni politice – Corneliu Vadim Tudor. Potrivit unei decizii semnate de acesta, liderul PRM Suceava a fost exclus din partid. Este vorba despre Gheorghe Acatrinei (foto), fost senator în mandatul 2001 – 2004 şi lider al acestei filiale de mai bine de zece ani.
Potrivit celor precizate în decizia respectivă, excluderea lui Gheorghe Acatrinei a fost hotărâtă în şedinţa Biroului Permanent al Partidului România Mare încă din data de 7 iunie. Interesant este că respectiva decizie a fost comunicată abia din data de 12 iulie. La aceeaşi şedinţă din data de 7 iunie s-ar fi luat şi decizia de a o exclude din PRM şi pe Stela Acatrinei, soţia liderului PRM Suceava şi care a deţinut funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Suceava în mandatul 2004 – 2008.
Soţii Acatrinei au fost liderii „de facto” şi „de jure” ai PRM Suceava de la finele anilor ‘90 când Gheorghe Acatrinei a făcut pasul decisiv intrând în formaţiunea condusă de Corneliu Vadim Tudor, plasându-se pe un loc eligibil pe lista candidaţilor la Senat, la alegerile de la finele anului 2000 şi ocupând un fotoliu de senator până la finele anului 2004. Deşi au fost câteva încercări de a-l înlocui pe Gheorghe Acatrinei din funcţie, nimeni nu a reuşit această performanţă. Astfel, Gheorghe Acatrinei este cel mai longeviv şef de partid politic din Suceava, cel puţin dintre formaţiunile politice care au reuşit să trimită reprezentanţi fie în Parlamentul de la Bucureşti, fie în Parlamentul European. Toţi cei care, din 2000 încoace, au încercat să îl dea jos pe Gheorghe Acatrinei au sfârşit prin a fi daţi afară din partid. Cu câteva săptămâni în urmă, Gheorghe Acatrinei se lăuda că a fost unul din cei care a pus umărul la excluderea lui Corneliu Vadim Tudor din partidul pe care chiar acesta îl fondase.
Apele sunt însă destul de tulburi la Bucureşti, Corneliu Vadim Tudor având în continuare unii susţinători, iar acum încearcă mişcări politice care să îi asigure reafirmarea în teritoriu. Potrivit deciziei comunicate în 12 iulie, preşedintele interimar al filialei judeţene a PRM Suceava a fost desemnată Saveta Ionesi, „care va lua măsuri urgente pentru reorganizarea şi desfăşurarea în bune condiţiuni a activităţii Filialei”. (D.P.)

Vezi si

Șomuz Fălticeni s-a întors cu trei puncte din ultima deplasare din acest sezon

Șomuz Fălticeni s-a întors cu trei puncte de la Bacău, după ce a câștigat, vineri, …

One comment

  1. fffff bine!