Monday , March 4 2024

Absolvenții de gimnaziu din județul Suceava sunt așteptați vineri la Târgul Ofertelor Educaționale

Vineri, 13 mai, între orele 10:00 și 16:00, va avea loc cea de-a XXII-a ediție a Târgului Ofertelor Educaționale din județul Suceava, organizat de Centrul Județean de Asistență Psihopedagogică (CJAP) din cadrul CJRAE Suceava, la Shopping City Suceava.

”Evenimentul își propune, ca și la edițiile anterioare, să faciliteze interacțiunea dintre elevii claselor a VII-a și a VIII-a cu reprezentanți ai instituțiilor de învățământ liceal, elevi și profesori, din județ. Sunt invitate să participle toate liceele, colegiile naționale și tehnice, unitățile de învățământ special, fiecare dintre ele având pus la dispoziție un stand în care vor expune materiale informative, produse finale din cadrul proiectelor naționale și internaționale derulate sau alte lucruri reprezentative pentru fiecare instituție de învățământ. Poate cel mai important lucru, elevii de gimnaziu vor interacționa direct cu liceenii și profesorii de liceu, putând să le adreseze întrebări legate de felul în care decurge procesul educativ, din perspectiva fiecăruia, astfel încât atunci când își vor alege drumul începând cu clasa a IX-a să aibă cât mai multe informații”, au informat reprezentanții CJAP Suceava.

La eveniment vor fi prezenți și specialiștii CJRAE Suceava, profesorii consilieri școlari, pentru a răspunde și ei întrebărilor din partea vizitatorilor, legate de orientarea școlară și în carieră. Pe parcursul desfășurării târgului, elevii vor avea la dispoziție o scenă pe care vor evolua cei mai talentați dintre ei, prezentând diferite momente artistice. În deschiderea evenimentului vor lua cuvântul invitați reprezentanți ai IȘJ Suceava, ai Casei Corpului Didactic ”George Tofan” Suceava, precum și directorul CJRAE Suceava.

Din cauza pandemiei, în ultimii doi ani, Târgul Ofertelor Educaționale din județul Suceava s-a organizat doar virtual, liceele din județ prezentând materiale video și afișe cu oferta educațională și informațiile importante pentru viitorii liceeni și părinții lor. (O. NUȚU)

Vezi si

Constantin Pintilie, fost angajat al Prefecturii Suceava, decedat în urma accidentului de pe trecerea de pietoni din zona Torino, cartierul Burdujeni

Luni dimineață, la prima oră, sirenele au alertat locuitorii cartierului Burdujeni că s-a petrecut o …