Tuesday , July 5 2022

A XIII-a ediție a Marșului pentru Viață va avea loc vineri, în centrul Sucevei. La Vicov s-a desfășurat miercuri un eveniment similar

Vineri, 25 martie, între orele 14:00 și 16:00, va avea loc „Marșul pentru viață”, eveniment care are organizatori și parteneri Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, Federația ProVita, ASCOR Suceava, Studenți Pentru Viață – Suceava, ATOS – Asociația Tinerilor Ortodocși Suceveni, ASUS – Asociația Studenților din Universitatea Suceava, Centrul Ecclesia, Asociaţia ProVita Bucovina, Tipografia DP7, Bucovina Profundă – și care se va desfășura pe Esplanada Casei de Cultură din Suceava.

Toate aceste manifestări – care se desfășoară de 13 ani la Suceava și au luat amploare în ultimii ani – au ca obiective înscrierea pe agenda publică a unor subiecte precum necesitatea sprijinirii femeilor aflate în dificultate în perioada de sarcină și descurajarea practicării avortului.

Cei care organizează aceste manifestări „Pentru Viață” califică avortul drept „o practică brutală și inumană care a devenit fenomen social grav și este un simptom al crizei morale profunde prin care trece societatea noastră”. „Date neoficiale arată că în România se fac în medie peste 300 de avorturi pe zi, cumulându-se peste 20 de milioane de avorturi din `89 până azi. Așteptăm alături de noi pe cei ce cred la fel. Vineri, 25 martie, la ora 14.00, pe Esplanada Casei de Cultură din Suceava”, se arată într-un comunicat al organizatorilor.

Cu două zile mai devreme de organizarea la Suceava a „Marșului pentru viață” a avut loc un eveniment similar în orașul Vicovu de Sus, fiind a cincea ediție a acestei manifestări.

Conform unei informări postate pe contul de facebook al Liceului Tehnologic „Ion Nistor” din Vicovu de Sus, au participat peste 800 de elevi la ceea ce „a devenit deja o tradiție pentru comunitatea locală”.

Fiind organizată de Liceul Tehnologic „Ion Nistor” în parteneriat cu Primăria Orașului Vicovu de Sus și Școala Gimnazială Nr.1 Vicovu de Sus, la eveniment a fost prezent primarul Vasile Iliuț, iar în cadrul parteneriatului dintre Liceul Tehnologic „Ion Nistor” și Mănăstirea Putna a fost în mijlocul tinerilor părintele protosinghel Dosoftei Dijmărescu, cu binecuvântarea părintelui stareț Melchisedec Velnic. (D.P.)

Vezi si

Caniculă și furtuni. Noi alerte meteo COD GALBEN care vizează județul Suceava

Administrația Națională de Meteorologie a emis marți 3 atenționări Cod galben: de caniculă în cea …