Thursday , July 25 2024

A treia ediție a „Serii valorilor sucevene”

Luni seară a avut loc cea de-a treia ediție a evenimentului intitulat „Seara valorilor sucevene”. Sprijinită ca și edițiile precedente cu fonduri de la bugetul local, Consiliul Local aprobând asocierea dintre Municipiul Suceava și Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, ediția din acest a avut loc pe 24 iunie, de la ora 19:00, la Hotel Balada.

Ca și la precedentele ediții, un cor bisericesc a oferit publicului cânteva momente artistice, de data aceasta fiind vorba de corul Byzantion de la Iași. După un cuvânt de introducere al primarului Ion Lungu, corul Byzantion a fost invitat să cânte și a început cu o interpretare solemnăî a Imnului Național al României.

La evenimentul de la Hotelul Balada au luat parte și câțiva delegați ai administrațiilor locale din Cernăuți și Soroca, știut fiind că Suceava are acorduri de înfrățire atât cu orașul centru regional din Ucraina, cât și cu cel care este centru regional în Republica Moldova.

În ceea ce privește participarea oficialităților, de această dată au fost de față președintele ales al Consiliului Județean Suceava, deputatul PSD Gheorghe Șoldan, deputatul PSD Mirela Adomnicăi, senatorul PSD Gheorghe Mîndruță și Adriana Iordache, șefa Gărzii de Mediu Suceava.

Primarul Ion Lungu a oferit diplome de participare și distincții unor fețe bisericești, medici, cadre didactice și alte personalități care s-au evidențiat în ultimul an. Alegerea datei de 24 iunie, în contextul „Zilelor Sucevei”, nu a fost întâmplătoare, acest eveniment fiind „o recunoaștere pentru promovarea culturii, ortodoxismului, învățământului, valorilor tradiționale și, nu în ultimul rând, presei pentru cei mai de seamă susținători și promotori ai adevăratelor principii și învățături de care lumea are atâta nevoie în zilele noastre”. (D.P.)

Vezi si

Zona de munte a județului, sub Cod galben de ploi torențiale, vijelii și grindină 

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o atenționare Cod galben de instabilitate atmosferică temporar …

2 comments

  1. Acum eu sunt curios care sunt criteriile dupa care se aleg valorile sucevene.
    Cine ma indrumea si pe mine sa gasesc ceva material pe tema asta? Ca nu cred ca se poate sa fie asa random la cheremul Lungului, Fluturelui si soborului de preacuviosi. Se poate?

  2. Fostul,sa dat cu opoziția și cu pochii, sa răzi de a binelea TUuuu lincooo…!!!!!!!..