Friday , March 29 2024

A sosit raportul inițial pentru reacreditarea Spitalului Județean. Medicul Dan Teodorovici: ”Suntem în continuare un exemplu pentru alte spitale”

Spitalul Județean a fost verificat în perioada 15-21 februarie. Rezultatele finale și punctajul obținut urmează să vină în perioada următoare

Conducerea Spitalului Judeţean Suceava a primit zilele trecute raportul inițial al Comisiei Autorităţii Naţionale de Management al Calităţii în Sănătate, raport de care depinde reacreditarea celei mai mari unități spitalicești din județ, dar și păstrarea punctajului care a făcut ca Spitalul Suceava să devină astfel cel mai bine cotat spital judeţean din ţară. Acest punctaj reprezintă media a 11 indici care au fost verificaţi şi analizaţi.

Reprezentanţii acestei comisii, care au verificat “la sânge” unitatea spitalicească suceveană la mijlocul lunii februarie au întocmit o listă de indicatori neconformi, majoritatea pe aspecte administrative. ”A venit raportul. S-au făcut niște observații care trebuie remediate în termen de 30 de zile, iar spitalul a trimis deja planul de remediere. Totul este în regulă, încă suntem un exemplu pentru alte spitale”, a declarat medicul urgentist Dan Teodorovici, purtător de cuvânt în cadrul Spitalului Județean Suceava.

Spitalul Județean Suceava a fost verificat în perioada 15-21 februarie de către reprezentanți ai Comisiei Autorităţii Naţionale de Management al Calităţii în Sănătate, în vederea reacreditării.

Spitalul Județean a fost verificat ultima dată, în vederea evaluării, în luna august 2017. Emoțiile au fost mari, pentru că a fost prima dată când a fost evaluată fiecare secție în parte, și nu unitatea spitalicească în ansamblu, cum se făcea până atunci. Cea mai mare unitate spitalicească din judeţ a fost reacreditată în 2018 cu un punctaj de 96,35 puncte, devenind astfel cel mai bine cotat spital judeţean din ţară.

Conducerea unității spitalicești sucevene așteaptă acum raportul final și punctajul, iar rezultatele acestui control sunt foarte importante, de ele depinzând dacă toate secţiile spitalului îşi păstrează nivelul de competenţă II A, obţinut în urma evaluării din 2017 cu un total de peste 98 de puncte.

Acreditarea spitalelor este obligatorie, întrucât spitalele care nu solicită demararea procedurii de acreditare nu vor mai primi fonduri de la buget. Nu este o procedură simplă şi costă mulţi bani. Exceptând efortul financiar al celei mai mari unităţi spitaliceşti din judeţ, pentru a se ajunge aici s-a muncit foarte mult, cadrele medicale, cât şi personalul auxiliar depunând un efort deosebit.

Comisia Naţională de Acreditare a Spitalelor este organ colegial de conducere şi este formată din şapte membri, reprezentanţi ai Administraţiei Prezidenţiale, Guvernului, Academiei Române, Colegiului Medicilor din România, Ordinului Asistenţilor Medicali şi Moaşelor din România. (Cristina RUȘTI)

Vezi si

Mai multe firme sucevene se înghesuie să prindă  contractul de șase milioane de euro pentru renovarea blocurilor din centrul Sucevei

Prelungită de la data de 20 martie la cea de 28 martie, cea mai mare …