Saturday , February 4 2023

A scăzut numărul sucevenilor diagnosticați cu gripă

In ultimele șapte zile, 29 de suceveni au fost diagnosticați cu afecțiuni clinice compatibile cu gripa. Tot în cursul săptămânii trecute, alți 2.732 de suceveni au ajuns la medic din cauza răcelilor

În ultima săptămână s-a înregistrat o scădere a numărului sucevenilor care au ajuns la medic din cauza infecțiilor respiratorii, pneumonii și gripă, numărul total al pacienților fiind 2.761, față de 3.136, câți au fost în săptămâna precedentă.

Numărul pacienților diagnosticați cu gripă aproape s-a înjumătățit în ultima săptămână. Mai exact, în perioada 18-24 februarie, 47 de suceveni au fost diagnosticați cu afecțiuni clinice compatibile cu gripa, numărul acestora ajungând în ultimele șapte zile, la 29 de cazuri. 26 dintre pacienți au prezentat forme grave ale bolii și au fost internați la secția de Boli Infecțioase a spitalului sucevean. Cei mai mulți dintre pacienții cu gripă, mai exact șapte, sunt persoane cu vârsta cuprinsă între 15 și 49 de ani. La aceștia se mai adaugă câte șase pacienți cu vârsta cuprinsă între cinci și 14 ani și tot șase suceveni cu vârsta peste 65 de ani.Alți cinci pacienți se situează în grupa de vârstă 50-64 de ani, urmând trei copii cu vârsta între doi și patru ani, pentru ca cele mai puține cazuri să se înregistreze în rândul nou-născuților cu vârsta de până într-un an, și anume două cazuri.

În aceeași perioadă, la nivelul județului Suceava s-au înregistrat și 2.256 de cazuri de îmbolnăviri prin infecții acute ale căilor respiratorii superioare, și acestea fiind în scădere față de săptămâna precedentă, când s-au înregistrat 2.493 de cazuri. Cele mai multe cazuri au fost înregistrate la copiii cu vârste între cinci și 14 ani, respectiv 813 cazuri, în scădere față de săptâmâna precedentă, când s-au înregistrat 851de cazuri. În rândul persoanelor cu vârsta cuprinsă între 15 și 49 de ani au fost diagnosticați 518 suceveni. La copiii cu vârsta cuprinsă între doi și patru ani au fost 390 de cazuri de îmbolnăviri. În rândul nou-născuților, cu vârsta până într-un an, au fost 218 cazuri, iar în rândul persoanelor cu vârste cuprinse între 50 și 64 de ani au fost 198 de cazuri. Cele mai puține cazuri de infecții ale căilor respiratorii au fost înregistrate în rândul persoanelor cu vârsta de peste 65 de ani, și anume 117 îmbolnăviri. Dintre pacienții diagnosticați cu infecții acute ale căilor respiratorii superioare, 52 au fost internați pentru tratament de specialitate.

În cursul săptămânii trecute, la nivelul județului Suceava s-au mai înregistrat și 476 de cazuri de pneumonii, și aici înregistrându-se o scădere ușoară, dacă ne raportăm la cifrele anterioare, când 596 de suceveni au fost diagnosticați cu pneumonie. 123 de pacienți au necesitat spitalizare. Cele mai multe îmbolnăviri s-au înregistrat în rândul copiilor cu vârsta cuprinsă între cinci și 14 ani, și anume 93 de cazuri, urmând persoanele cu vârsta cuprinsă între 15 și 49 de ani, cu 91 de cazuri, categorie urmată de copiii cu vârsta cuprinsă între doi și patru ani, cu 85 de cazuri. La aceștia se adaugă și 78 de suceveni cu vârsta trecută de 65 de ani și 71 de nou-născuți. Printre sucevenii cu vârsta cuprinsă între 50 și 64 de ani, medicii au diagnosticat cu pneumonie, 58 de persoane. (Cristina RUŞTI)

Vezi si

Individ din Arbore, arestat pentru 30 de zile după ce a furat gresie, mobilă și o mulțime de scule, toate în valoare de 40.000 de lei, dintr-o curte din Volovăț

Vineri, 3 februarie, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți a …