Thursday , May 13 2021

A scăzut numărul asistenților pentru persoanele cu dizabilități din municipiul Suceava

În primele șase luni ale acestui an a scăzut numărul asistenţilor personali. În prima jumătate a anului, Primăria Suceava a angajat 9 asistenţi personali.

Pe de altă parte, în primele 6 luni ale anului 2020, au încetat 35 de contracte de muncă, dintre care 23 ca urmare a decedării persoanei cu handicap grav.

Conform unei informări a Direcţiei de Asistenţă Socială de pe lângă Primăria Suceava, la începutul anului, în evidenţă erau 390 de asistenţi personali, la începutul lunii iunie la DAS erau înregistraţi 364 de asistenţi, dintre care 263 pentru majori şi 95 pentru minori, iar alți șase asistenţi erau în concediu pentru creşterea copilului.Conform legii, contractul individual de muncă încheiat de asistentul personal încetează odată cu decesul persoanei cu dizabilităţi grave.

Este de menționat că cinci contracte de muncă au încetat la cerere, trei au fost desfăcute după încadrarea persoanei asistate în alt grad cu handicap, expirarea duratei de angajare şi, respectiv, datorită pensionării iar patru pe fondul decesului survenit în cazul salariaţilor. (D.P.)

 

Vezi si

Viitorul Liteni a avut ghinion la tragerea la sorți pentru barajul de promovare în Liga a III-a

Echipa antrenată de Demis Maranda va întâlni FC Odorheiu Secuiesc, unul dintre cei mai tari …