A încetat din viață medicul Cristian Irimie. „O personalitate care s-a implicat în mari proiecte ale sistemului sanitar sucevean și românesc”

reportersite
20 octombrie 2020, 7:50

Cunoscutul medic sucevean avea 67 de ani. Fost director al celei mai mari unități spitalicești din județ, fost director al Direcției de Sănătate Publică Suceava și secretar de stat în Ministerul Sănătății sunt doar câteva dintre pozițiile importante pe care le-a ocupat în timpul vastei sale cariere în lumea medicală

Doctorul Cristian Irimie, unul dintre cei mai cunoscuți medici din Suceava, a încetat din viață luni dimineață, în urma unui infarct.

În vârstă de 67 de ani, medicul specialist în obstetrică – ginecologie suferea de mai mulți ani de cancer la colon. Luni dimineață, Cristian Irimie a suferit un stop cardio-respirator care i-a fost fatal.

Irimie a fost director al Spitalului Județean în anii 1992-1993 și 2005-2006 și a condus Direcția de Sănătate Publică Suceava în perioada 2001-2004. A fost secretar de stat în Ministerul Sănătății între anii 2009-2012, consilier județean, iar în ultimii patru ani a fost membru al Consiliului Local al Municipiului Suceava.

În 2018 doctorul Irimie, șef al Secției de Obstetrică-Ginecologie a Spitalului Județean Suceava, a ieșit la pensie, iar la alegerile din septembrie 2020 nu a mai candidat pentru consiliul local.

 ”O inimă bună a încetat pematur să mai bată, un suflet mare s-a ridicat la cer, lăsând în urmă o nemărginită durere în sufletele tuturor celor care l-au cunoscut și un gol imens în lumea medicală și politica suceveană. Sincere condoleanțe familiei îndurerate din partea colectivului Spitalului Județean ”Sf. Ioan cel Nou” Suceava”, a transmis medicul cardiolog Alexandru Calancea, managerul spitalului sucevean.

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a transmis un mesaj de condoleanțe odată cu trecerea la cele veșnice cunoscutului medic sucevean Cristian Irimie. „Am aflat cu profundă tristețe despre trecerea la cele veșnice, în această dimineață, a domnului doctor Cristian Irimie, consilier local în mandatul care se încheie în această săptămână. Ştiam de suferința sa. A dus boala cu demnitate până în ultima clipă a vieții sale. Domnul doctor Cristian Irimie s-a făcut remarcat atât în domeniul medical, cât și în administrație la nivel național și local, fiind o voce ascultată în Consiliul Local și un profesionist! Dacă astăzi avem un spital modern în Suceava, un merit important l-a avut și domnul doctor Cristian Irimie. Am avut o colaborare foarte bună în toate etapele profesionale ale acestuia! Sincere condoleanțe familiei! Dumnezeu să-l ierte și să-l așeze în lumea drepților!”, este mesajul transmis de primarul Ion Lungu.

Precizăm că medicul Cristian Irimie a luat parte și la ultima ședință de Consiliu Local din mandatul 2016 – 2020 care a avut loc în data de 30 septembrie, la câteva zile după alegerile locale și a ținut să transmită un mesaj frumos pentru colegii săi din deliberativ și executivul Primăriei, dar și pentru viitorii consilieri locali. De altfel, de-a lungul timpului, dr. Cristian Irimie s-a remarcat printr-o atitudine activă în ceea ce privește promovarea Sucevei. De centenarul Unirii Bucovinei cu Țara, dr. Cristian Irimie s-a numărat printre cei cărora primarul Ion Lungu le-a conferit distincții de onoare în cadrul unei ceremonii care a avut loc la statuia ecvestră a Cetății de Scaun a Sucevei.

Președintele Consiliului Județean și al PNL Suceava, Gheorghe Flutur, și-a exprimat regretul față de trecerea la cele veșnice a doctorului Cristian Anton Irimie. Gheorghe Flutur a precizat că dr. Cristian Anton Irimie a fost un om deosebit, un specialist desăvârșit în domeniul medical și administrativ și un bun coleg liberal. „Dr. Cristian Anton Irimie a fost o personalitate care s-a implicat în mari proiecte ale sistemului sanitar sucevean și românesc. A deținut funcții importante în sistemul sanitar din România, fiind secretar de stat în cadrul Ministerului Sănătății, a fost consilier județean și consilier local al PNL Suceava”, a declarat Gheorghe Flutur.

Mai mult, șeful administrației județene a subliniat faptul că dr. Cristian Anton Irimie este omul împreună cu care a început marile proiecte de modernizarea și dezvoltare a Spitalului Județean Suceava. „Implicat în orice moment în sprijinul comunității dr. Cristian Anton Irimie a fost un sprijin și în timpul pandemiei, un om echilibrat și aplicat în mesajele publice și în tot ceea ce a făcut. Trecerea în neființă a dr. Cristian Anton Irimie este o grea pierdere pentru întreaga comunitate medicală, pentru întreaga comunitate suceveană”, a conchis Gheorghe Flutur.

„Luni, într-o tristă și cenușie zi de toamnă, s-a stins doctorul Cristian Anton Irimie, directorul nostru, în perioada 2001 – 2006. A fost o personalitate de mare probitate morală, un profesionist desăvârșit, dăruit cu umor fin, căldură sufletească și cu fermitate in egală măsură. Am parcurs împreună clipe bune și rele, momente frumoase și episoade mai dificile uneori, în care ne-a ghidat cu înțelepciune și experiență. Doctorul Cristian Anton Irimie va rămâne mereu în memoria colectivului Direcției de Sănătate Publică Suceava. Drum lin spre ceruri, domnule doctor!” , a transmis Gabriela Băncilă, purtătoare de cuvânt în cadrul Direcției de Sănătate Publică. (C.R.; D.P.)
secretarasite