Sunday , January 29 2023

A început sezonul căpușelor. Patru suceveni au ajuns la spital

In cursul anului trecut, trei suceveni au primit diagnosticul de boala Lyme

Din cauza temperaturilor ridicate din ultima perioadă, se pare că a început sezonul căpușelor. La Unitatea de Primire Urgențe din cadrul Spitalului Județean Suceava au început să se prezinte suceveni mușcați de căpușe, în această săptămână, fiind patru pacienți care au necesit tratament tratament de specialitate. Medicii recomandă celor mușcați să nu-și scoată singuri căpușele din piele și să se prezinte la spital pentru tratamentul profilactic. Toate persoanele mușcate de căpușe au fost direcționate către secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean, unde au fost vaccinate și vor fi monitorizate în continuare pentru a se vedea dacă au contractat sau nu boala Lyme.În cursul anului trecut, medicii au diagnosticat 15 persoane cu boala Lyme, însă, din fericire, rezultatele de laborator au confirmat prezența acestei infecții doar în trei cazuri, fiind vorba despre două femei în vârstă de 66, respectiv 38 de ani și un bărbat în vârstă de 45 de ani.

Printre simptomele bolii se numără înroșirea locului mușcăturii, dureri musculare, transpirații, nas înfundat. Boala Lyme este o afecțiune infecțioasă gravă care afectează sistemul nervos și presupune un tratament complex care poate dura și câțiva ani, dacă nu este depistată la timp. Cunoscută și sub numele de “boala cu o mie de fețe”, boala Lyme este greu de depistat și trebuie tratată din faze incipiente pentru a putea fi ținută cât mai bine sub control. Afectează întreg organismul și mizează pe simptome ale altor boli. Reacția individuală față de agentul patogen este foarte diferită de la om la om, de aici și multitudinea de manifestări. ~n ultimii ani a crescut numărul persoanelor mușcate de căpușe mai ales în mediul urban și nu se cunosc cauzele exacte ale acestui fenomen, dar specialiștii recomandă o dezinsecție mai serioasă. (C. RU{TI)

Vezi si

Peste 120 de polițiști suceveni, cu 45 de mașini, prezenți pe șosele, pentru monitorizarea și fluidizarea traficului. Recomandări pentru șoferi în condiții de iarnă

Peste 120 de polițiști și 45 de autospeciale de poliție se află pe drumurile publice …