Saturday , December 3 2022

A început perioada depunerii dosarelor pentru concursul de titularizare

inspectoratul scolar1

Inscrierile la concursul de titularizare pentru ocuparea unui post în învăţământ se pot face între 8-17 mai

Tinerii interesaţI de meseria de profesor pot să-şI depună dosarele pentru concursul de titularizare în perioada 8-17 mai.
Potrivit celor spuse de reprezentanţii Inspectoratului {colar Judeţean, dosarele se depun la sediul Inspectoratului {colar Judeţean. Pe 27 mai se va afişa lista candidaţilor înscrişI, a graficului în ceea ce priveşte susţinerea probelor practice sau orale şI a inspecţiilor la clasă. ~ntre 27 mai -28 iunie se vor desfăşura probele practice sau orale şI a inspecţiilor speciale la clasă. Proba scrisă va avea loc la 30 iulie, iar rezultatele vor fi afişate la 5 august.
Concursul constă într-o probă practică sau inspecţie specială la clasă în profilul postului didactic solicitat şi proba scrisă din didactica specialităţii.
Candidaţii care nu obţin la inspecţia specială la clasă sau la proba practică minimum nota 5 nu pot participa la proba scrisă. Candidaţii care nu obţin la inspecţia specială la clasă sau la proba practică minimum nota 7 nu pot ocupa posturi didactice sau catedre vacante publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată. Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată, candidaţii trebuie să obţină minimum nota 7 atât la proba scrisă, cât şi la cea practică sau la inspecţia specială la clasă în profilul postului. Pentru angajarea pe perioadă determinată, candidaţii trebuie să obţină minimum nota 5 atât la proba scrisă, cât şi la cea practică sau la inspecţia specială. Probele scrise se susţin pe baza subiectelor elaborate de Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare, în concordanţă cu programele specifice pentru concurs, în specialitatea postului didactic, aprobate prin ordin al ministrului Educaţiei. Nota obţinută la proba scrisă are o pondere de 75% în media de repartizare. Prima etapă de repartizare, la care vor lua parte candidaţii suceveni care au obţinut cel puţin media 7,00 pentru posturi pe durată nedeterminată, va începe în data de 9 august. A doua etapă de repartizare, la care vor participa candidaţii care au obţinut cel puţin media 5,00 pentru posturi pe durată determinată, va începe în 14 august. Nota obţinută la proba practică în profilul postului sau la inspecţia specială la clasă are o pondere de 25% în media de repartizare.
Anul trecut s-au înscris peste 646 de suceveni au susţinut examenul de titularizare. Potrivit celor spuse de Laura Hacman, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului {colar Judeţean, din cele 174 de postuti titularizabile vacantate, s-au ocupat doar 113. Cea mai mare concurenţă a fost la posturile de învăţători, educatoare, limba şi literatura română, enfleză şi franceză şi în învăţământul special. (Georgiana GROZA)

Vezi si

Peste 23,6 milioane de lei au încasat sucevenii care au cazat refugiați ucraineni

De la începutul războiului în Ucraina, România a cheltuit 75 de milioane de euro pentru …

No comments

  1. Numai in invatamant se mai fac angajari.Cine garanteaza aceste posturi scoase la concurs atata timp cat eleviii sunt in scadere libera,se fac 1,2 clase pregatitoare la scolile generale.
    Marea ….spa….reala.
    Posturi nejustificate in fapt,copiii doar in cataloage si pe hartii.
    Pensionarii nu se dau dusului vor prelungiri,de unde posturi???