Wednesday , September 28 2022
Breaking News

A început “Luna Diasporei”. Niculai Barbă: Preocuparea noastră este de a stimula întoarcerea acasă a sucevenilor plecați în străinătate

Luna Diasporei a debutat la Consiliul Județean Suceava cu o întâlnire cu reprezentanți ai comunității istorice românești din Cernăuți. La întâlnire au participat vicepreședintele CJ Suceava, Niculai Barbă, prefectul Alexandru Moldovan, administratorul public al județului, Irina Vasilciuc, Gheorghe – Florin Cârciu, secretar de stat în cadrul Departamentului Românilor de Pretutindeni, Irina-Loredana Stănculescu, Consul General al României la Cernăuți, precum și șefi ai mai multor instituții sucevene. De asemenea, au fost prezenți reprezentanți ai comunității istorice românești din Cernăuți, ai Departamentului pentru Românii de Pretutindeni, în cadrul discuțiilor fiind analizată problematica cu care se confruntă românii din Cernăuți, în special în contextul generat de invazia Rusiei în Ucraina.

Vicepreședintele Consiliului Județean Suceava, Niculai Barbă, a declarat, luni, la debutul ediției de anul acesta a „Lunii Diasporei”, că preocuparea permanentă a administrației este de a stimula întoarcerea în județ a sucevenilor plecați în străinătate.

De asemenea, în deschiderea lucrărilor, Niculai Barbă, a spus că Luna Diasporei este un proiect care a ajuns la a șaptea ediție, fiind inițiat de președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur.

„La început ne-am propus ca în luna august să venim în întimpinarea celor din Diaspora care aveau de rezolvat o serie de probleme. August, pentru că aceasta este luna concediilor a celor din Diaspora, când ei veneau acasă și atunci aveau nevoie de a rezolva o serie de probleme”, a spus Barbă. El a precizat că tot la inițiativa lui Gheorghe Flutur, în cadrul Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, în cadrul acestei instituții a fost înființat un Departament pentru Relația cu Diaspora. „Lucrul acesta a permis alocarea de resurse umane și materiale pentru a veni în întimpinarea problemelor ridicate de cei din Diaspora. Ulterior s-a realizat un mod de lucru, în sensul că acest compartiment a funcționat ca și un intermediar, ca un fel de dispecerat între instituțiile care trebuiau să rezolve problemele și cei din Diaspora. Lucrurile au evoluat și în ultima perioadă preocupările noastre sunt acelea de a stimula întoarcerea în județ a celor plecați în Diaspora. Şi aici a venit în sprijinul nostru și Guvernul României cu o serie de programe”, a spus Barbă. (C.A.)

Vezi si

Patru gospodării din Dragoșa – Frumosu cuprinse de un incendiu pornit de la un cablu electric defect (FOTO)

Pompierii militari de la subunitățile din Câmpulung Moldovenesc, Gura Humorului și Suceava, împreună cu lucrătorii …

2 comments

 1. Numar eu in poze vreo 30 de localnici destoinici caee rezolva problemele celor din diaspora.
  Si citesc eu despre “ca un fel de dispecerat între instituțiile care trebuiau să rezolve problemele și cei din Diaspora. Lucrurile au evoluat și în ultima perioadă preocupările noastre sunt acelea de a stimula întoarcerea în județ a celor plecați în Diaspora. Şi aici a venit în sprijinul nostru și Guvernul României cu o serie de programe” adica vorbe goale fara nimic concret.
  Este un articol pentru lovalnici evident, carora li se prezinta acticitatea intensa de la CJ…
  Intreb eu:
  Pe.mine personal care sunt plecat de 25 de ani cum ma stimuleaza? Ca.eu as veni.. Cu tot ce am realizat aici in 25 de ani.
  Domu’ Barba? Alo!

 2. La cat se baga asta in seama parca-l vad candidat la senat sau CD.
  Poate va mai aduceti aminte de DINU PATURICA? Ciocoii vechi si noi?
  Sau replica lui Dinica din filmul Columna: “In nemernicia mea, ca un caine turbat am muscat mana care m-a crescut si care m-a hranit!” Parca il cam “musca” politic Barba pe Flutur cand era in PD iar Flutur in PDL.