Tuesday , November 29 2022

A început demolarea Autogării din centrul Sucevei, pentru a face loc unui ansamblu rezidențial

Parte a istoriei recente a orașului nostru, clădirea de pe strada Vasile Alecsandri nr. 7 va avea aceeași soartă ca și cea de pe strada Vasile Bumbac nr. 4 – 8.

Așa cum hotelul și restaurantul Gloria – cunoscute de cei mai în vârstă ca fiind „cantina partidului” – au fost demolate pentru a face loc unui ansamblu rezidențial, tort așa va fi și soarta autogării din centrul Sucevei: rasă de pe fața pământului pentru a face loc unor clădiri parte din ansamblul rezidențial (de fapt locuințe, birouri și spații comerciale) intitulat „Ștefan cel Mare”.

Foto: Facebook/Eugen Prodan

În prezent, lucrările la demolarea clădirii de la intersecția cu strada Armenească sunt într-un stadiu avansat, firma Robdenis dezafectând mai multe porțiuni din preajmă (inclusiv pavelele din jur au fost strânse la bucată pentru a fi puse, probabil, în altă parte) iar sâmbătă, 9 octombrie, acoperișul a fost dezmembrat, etapa ulterioară fiind zidurile. Autogara TASA a fost mutată în apropiere de sediul Inspectoratului de Jandarmi de pe strada Traian Vuia, într-un imobil în care, o perioadă de timp, a funcționat Carpatica Asigurări. (D.P.)

 

Vezi si

Premierul Nicolae Ciucă : La Mulți Ani, frumoasă Bucovină! La mulți ani, tuturor românilor bucovineni!

La 104 ani de la unirea Bucovinei cu Țara, premierul Nicolae Ciucă a transmis un …