Saturday , October 1 2022

A început betonarea drumului dintre Mihoveni şi Costâna

drum mihoveni 1 [800x600]


Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Suceava, Cătălin Nechifor, a inspectat, în cursul zilei de ieri, modul în care se derulează lucrările pentru modernizarea drumului judeţean 178 A care face legătura între satul Mihoveni din comuna Scheia şi satul Costâna din comuna Todireşti.
In ceea ce priveşte sursa de finanţare, preşedintele CJ Suceava a precizat că banii provin din sumele alocate de guvern judeţului Suceava la recenta rectificare bugetară. Seful administraţiei judeţene sucevene a arătat că lucrarea este una extrem de importată întrucât scurtează distanţa de acces din zonele Todireşti, Comăneşti, Humoreni, Cajvana, Pârteşti, Cacica în municipiul Suceava cu circa 9 kilometri. Din punctul de vedere a lui Cătălin Nechifor, această variantă duce şi la decongestionarea traficului rutier.drum mihoveni 2 [800x600]
Porţiunea de drum unde au demarat lucrările are o lungime de 3,6 kilometri şi era singura zonă care nu fusese asfaltată din drumul judeţena respectiv. Totodată, drumul respectiv trece prin pădurea dintre Mihoveni şi Costâna, pe o distanţă de peste un kilometru. Menţionăm că preşedintele CJ Suceava a fost, ieri, împreună cu Radu Avădanei, directorul Direcţiei judeţene de Drumuri şi Poduri din Consiliul Judeţean. Din punctul de vedere al acestuia din urmă, modul în care s-au făcut lucrările de până acum şi viteza cu care s-au derulat sunt mulţumitoare.
Pe de altă parte, Cătălin Nechifor a explicat că lucrările la drumul respectiv au demarat de o săptămână, pe o porţiune de drum din zona satului Mihoveni până la intrarea în pădure. Deja pe o distanţă de jumătate de kilometru era turnată, ieri, o bandă de beton.
Totuşi, porţiunea prin pădure şi la intrarea în Costâna să fie asfaltată, după cum a explicat Cătălin Nechifor. „Aici e una din zonele fierbinţi pe timp de iarnă, în sensul că aici se întâmplă întotdeauna acel fenomen de înzăpezire. Suntem pe un platou ridicat în vârful unui deal unde se adună cantităţi mari de zăpadă şi vânturile care sutn aci aproape de releul Mihoveni, fac aproape impracticabil acest drum pe timp de iarnă. Soluţia cu betonarea drumului este una bună întrucât va fi mai uşor de exploatat pe timp de iarnă pentru se poate interveni uşor cu freza cu lama aşa încât să poţi ţine situaţia sub control. Legătura în cotinuare către Costâna va fi făcută cu asfalt”, a declarat Cătălin Nechifor.
Pe de altă parte, Radu Avădănei a explicat că valoarea estimată a lucrărilor este de 2,2 milioane de lei, iar acestea sunt făcute de firmele care au câştigat licitaţia multianuală pentru întreţinerea şi reparaţia drumurilor de nivel judeţean. Partea de betonare din zona satului Mihoveni spre pădure o face firma ConBucovina, iar cea de asfaltare o va face firma botoşăneană BigConf.
Reamintim că Judeţul Suceava a primit la rectificarea bugetară pentru întreţinere şi modernizare drumuri suma de 12,9 milioane de lei de la Guvern iar potrivit lui Cătălin Nechifor, vor fi modernizate nouă drumuri judeţene însumând peste 17 kilometri, alte tronsoane de drumuri judeţene fiind pe teritoriul loclaităţilor Mălini, Cornu Luncii, Forăşti, Burla, Brodina, Ulma, Hînţeşti – Vereşti şi Dumbrăviţa – comuna Vadu Moldovei. (Dan PRICOPE)

Vezi si

Zeci de șoferi amendați, în urma unei razii a Poliției la Rădăuți

Având în vedere evoluţia situaţiei operative şi a indicatorilor dinamici pe linie de poliţie rutieră …