Thursday , February 2 2023

A început  a doua etapă de înscriere în clasa pregătitoare

In județul nostru au fost înscriși în prima etapă, 6.132 de copii. Planul de școlarizare pentru anul viitor, prevede 7.000 de locuri în clasa zero

A doua etapă de înscriere în clasa pregătitoare, pentru anul școlar 2019-2020, a debutat ieri și se va încheia pe data de 8 aprilie. Numărul cererilor de înscriere completate de părinți – fie online, fie la unitățile de învățământ, în prima etapă a fost de 6.132. Cele mai multe dintre solicitările părinților au vizat înscrierea elevilor la școlile de circumscripție, iar aproximativ 1.000 de solicitări au fost completate de părinți care doresc înscrierea copiilor lor în alte unități de învățământ decât cele de circumscripție, majoritatea menționând că doresc să se întoarcă în școlile de care aparțin dacă nu vor fi locuri suficiente în unitățile de care aparțin.

Pentru anul școlar 2019-2020 se estimează că peste 7.000 de copii ar urma să fie înscriși în clasa pregătitoare, în peste 350 de clase. În învățământul sucevean privat vor fi organizate șapte clase pregătitoare, iar în învățământul special vor fi repartizați aproape 40 de elevi în cinci clase pregătitoare. Părinții ai căror copii împlinesc 6 ani până la data de 31 august 2019 inclusiv, sunt obligați să își înscrie copiii în clasa pregătitoare. Părinții copiilor care fac 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2019 care nu optează pentru înscrierea copiilor în clasa pregătitoare în anul școlar 2019-2020 sau nu primesc avizul psihologului pentru clasa pregătitoare își vor înscrie copiii la grădiniță, în grupa mare. Rezultatele finale ale înscrierii vor fi afișate pe data de 11 aprilie. Între 12 și 19 aprilie, Inspectoratul Şcolar Județean va centraliza și soluționa cererile părinților ai căror copii nu au fost încă înscriși în vreo unitate de învățământ. (C.R.)

 

Vezi si

 Activități desfășurate de polițiștii suceveni pentru prevenirea violenței în mediul școlar (FOTO)

În perioada 30 ianuarie –  3  februarie 2023, polițiștii organizează o serie de activități suplimentare …