Thursday , February 9 2023

A fost semnat contractul pentru Zona de Agrement din lunca Sucevei. Termenul de executie: 22 de luni

Luni dimineata, la sediul Primariei Suceava a fost semnat contractul de executie pentru proiectul “Revitalizare spatiu public urban din municipiul Suceava “(zona agrement râu Suceava), cu castigatoarea licitatiei, Asocierea formata din societatile SC “General Construct “si SC “Art Peisaj” SRL , firme din municipiul Suceava.


“Contactul este in valoare de 16.264.015,87 lei, iar termenul de realizare al proiectului este de  22 de luni ,de la semnarea contractului”, a nuntat primarul Ion Lungu.

Proiectul prevede alei tip belvedere, care ar reprezenta un fel de faleză, cu granit și vor avea o lățime de patru metri, alte alei principale, tot din granit, vor avea tot patru metri lățime, din care doi metri pentru circulația pietonilor, iar doi metri pentru biciliști. Fiindcă investiția se face în albia minoră a râului, nu sunt permise construcții definitive, iar accesul va fi realizat pe pasarele metalice demontabile în caz de nevoie. Totodată, vor fi amenajate și alei secundare din piatră cubică.

Noua zonă de agrement care va fi amenajată pe o suprafață de 15,5 hectare și pe o lungime de un kilometru și va avea o parte pentru activități sportive și una pentru plimbări și divertisment. Zona sportivă va cuprinde un teren pentru gimnastică aerobică, două locuri de joacă pentru copii, două terenuri de tenis, terenuri de volei și badminton. Zona de promenadă va avea multe alei, dar și o platformă pentru evenimente unde se vor putea organiza spectacole și alte activități culturale.

De asemenea, zona va avea sistem automat de irigații, sistem de iluminat cu spoturi de iluminare în partea de jos și stâlpi în partea de sus, dar și bănci, coșuri de gunoi și WiFi gratuit. (O.S.)

Vezi si

ISU Suceava: 10 incendii provocate de coșurile de fum necurățate sau neizolate în doar 24 de ore

Încă de la debutul sezonului rece, dar și pe toată perioada acestuia, Inspectoratul pentru Situații …