Tuesday , November 29 2022

A fost semnat acordul între Consiliul Județean Suceava și Consiliul Raional Cernăuți

Luni, 5 iulie, la Suceava, a avut loc o întâlnire conducerile Județului Suceava din România și Raionului Cernăuți din Ucraina pentru Semnarea unui Acordul de Cooperare. Potrivit textului Acordului, părțile vor colabora în domeniile economie, agricultură, educație și cercetare, cultură, sănătate, protecția mediului, turism și sport, situații de urgență, servicii de protecție socială și infrastructură.

Cu ocazia semnării respectivului acord, după ședința care a durat ceva mai mult de jumătate de oră, a fost „inaugurată” Terasa Sălii Unirii din curtea Palatului Administrativ la care făcea referire președintele Consiliului Județean, Gheorghe Flutur la ultima ședință a deliberativului județean. Președintele CJ Suceava și cel al Consiliului Raional Cernăuți, Ruslan Domnițak, au urcat pe terasa respectivă – prevăzută cu băncuțe și spațiu pentru fumat – însoțiți de membri ai celor două structuri deliberative și funcționari unde au servit o cafea și au întreținut discuții cordiale pe diverse domenii și perspective. Este de precizat că atât la ședința unde s-a semnat Acordul, cât și la discuțiile cordiale de pe terasa Sălii Unirii a fost prezentă și Irina Loredana Stănculescu, consulul general al României la Cernăuți.

Raionul Cernăuți, înființat recent la ultima reformă administrativă din Ucraina, este cel mai mare și mai populat raion din cele trei ale Regiunii Cernăuți și cuprinde aproape toate zonele unde locuiesc compact etnici români. Ruslan Domnițak declara, cu o lună în urmă, că prin venele sale curge și sânge românesc, și că „nu țin în taină” acest fapt, fiind născut la șișcăuți – „unicul sat „moldovenesc”, după cum îi spun prin părțile locului, din fostul raion Secureni, situat la hotar cu Moldova”. Este de precizat că Ruslan Domnițak a luat parte la manifestările organizate la Cernăuți, pe data de 15 iunie, dedicate poetului Mihai Eminescu. (D.P.)

Vezi si

Premierul Nicolae Ciucă : La Mulți Ani, frumoasă Bucovină! La mulți ani, tuturor românilor bucovineni!

La 104 ani de la unirea Bucovinei cu Țara, premierul Nicolae Ciucă a transmis un …