Sunday , September 25 2022

A fost publicată lista copiilor admiși în clasa pregătitoare, anul școlar 2021-2022

Cei mai mulți elevi de clasă pregătitoare se vor regăsi în noul an școlar la Școala Gimnazială ”Miron Costin”, care are formate 7 clase, cu un total de 183 de elevi. Școlile nr. 10 și ”Ion Creangă” Suceava, au câte 6 clase pregătitoare, toate locurile fiind ocupate din prima etapă, în timp ce la Liceul Tehnologic ”Ștefan cel Mare” Cajvana, care și-a propus formarea a 6 clase pregătitoare, s-au înscris 125 de elevi, astfel că pentru etapa mai sunt disponibile 10 locuri. Pentru a doua etapă de înscrieri, care începe luni, 24 mai, sunt disponibile 963 de locuri, dintre care 751 sunt la învățământul de masă tradițional.

Părinții care au depus cereri în prima etapă de înscriere în învățământul primar, pentru anul școlar 2021-2022, pot consulta listele nominale publicate de Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Suceava, la link-ul Lista_copiilor_admisi_la_cl_pregatitoare_2021-2022.pdf (edu.ro)

Potrivit raportului cu locurile rămase libere după prima etapă, 6.289 de copii au fost admiși în clasa pregătitoare, iar pentru a doua etapă de înscrieri, care începe luni, 24 mai, sunt disponibile 963 de locuri. La învățământul de masă tradițional au fost admiși în prima etapă 5.563 de elevi, rămânând libere 751 de locuri.

La nivelul municipiului Suceava, șase unități de învățământ și-au ocupat în totalitate locurile din oferta de școlarizare, și anume Liceul cu Program Sportiv, Școala Gimnazială ”Ion Creangă”, Școala Gimnazială ”Miron Costin” și școlile gimnaziale nr. 10, 3 și 4. La Școala Gimnazială nr. 8 a rămas vacant un singur loc, la colegiile ”Ciprian Porumbescu” și ”Mihai Eminescu” câte 2 locuri, la Școala Gimnazială 4 locuri, la Școala Gimnazială ”Grigore Ghica Voievod” mai sunt 5 locuri libere, la Școala Gimnazială ”Jean Bart” 7 locuri, iar la Școala Gimnazială nr. 1 sunt disponibile 14 locuri pentru etapa a doua de înscrieri.

În Rădăuți, trei școli gimnaziale au rămas fără locuri vacante după prima etapă de admitere în învățământul primar, fiind vorba despre Școala Gimnazială ”Mihai Eminescu”, Școala Gimnazială ”Regina Elisabeta” și Școala Gimnazială ”Gheorghe Popadiuc”. Toate locurile au fost ocupate din prima etapă și la Școala Gimnazială ”Teodor Balan” Gura Humorului, Școala Gimnazială ”Ioan Ciurea” Fălticeni, Școala Gimnazială ”Alexandru Ioan Cuza” Fălticeni, Școala Gimnazială ”Dimitrie Onciul” Straja.

Cei mai mulți elevi de clasă pregătitoare se vor regăsi în noul an școlar la Școala Gimnazială ”Miron Costin”, care are formate 7 clase, cu un total de 183 de elevi. Școlile nr. 10 și ”Ion Creangă” Suceava, au câte 6 clase pregătitoare, toate locurile fiind ocupate din prima etapă, în timp ce la Liceul Tehnologic ”Ștefan cel Mare” Cajvana, care și-a propus formarea a 6 clase pregătitoare, s-au înscris 125 de elevi, astfel că pentru etapa mai sunt disponibile 10 locuri.

La învățământul tradițional simultan au fost admiși în prima etapă 486 de copii, iar pentru etapa a II-a sunt disponibile 115 locuri. La învățământul special au fost ocupate 18 din cele 51 de locuri disponibile.

În ceea ce privește învățământul primar privat, Liceul ”Natanael” Suceava și-a ocupat toate cele 30 de locuri disponibile pentru anul școlar 2021-2022, la Școala Primară ”Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava” Suceava au rămas vacante 16 din cele 70 de locuri, la Liceul Teoretic ”Filadelfia” mai sunt disponibile în etapa a doua de înscrieri 25 din totatul de 100 de locuri din oferta de școlarizare, iar la Școala ”Româno-Britanică Suceava” Suceava niciun loc nu a fost încă ocupat. (Oana NUȚU)

 

Vezi si

DSP a primit 31.100 de doze de vaccin antigripal

Medicii de familie din județ se pot prezenta la sediul Direcției de Sănătate Publică pentru …