Sunday , January 29 2023

A fost inaugurată sala de sport de la Măriței – Dărmănești. Primarul Chidoveț: Este o investiție de aproape 2.000.000 de euro, finalizată într-un termen record, de 5 luni de zile

Primarul comunei  Dărmănești, Dănuț Chidoveț, a inaugurat vineri, 9 decembrie, sala de sport de la școala din localitatea din Măriței. La evenimentul multașteptat de oamenii locului a participat și președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, precum și mai mulți primari suceveni, cum ar fi cei din Adâncata, Todirești, Calafindești, Șerbăuți sau Moara.

Festivitatea a fost deschisă de primarul Chidoveț, care a arătat că noua sală a sporturilor, cu 102 locuri, este extrem de utilă pentru comunitate, în noua clădire urmând a-și desfășura activitățile sportive elevii din comună, cât și clubul sportiv local.

”Mă bucură acest lucru și pot spun că este vorba despre o investiție de aproape 2.000.000 de euro, finalizată într-un termen record, de 5 luni de zile. Vreau menționez și până la ora 11 noaptea s-a lucrat pentru finalizarea acestui obiectiv”, a declarat primarul Dănuț Chidoveț.

A urmat o scurtă slujbă de sfințire, oficiată de preoți din sat, după care a luat cuvântul Gheorghe Flutur, președintele CJ Suceava, care l-a felicitat pe primarul din Dărmănești pentru noua realizare.

”Felicitări, domnule primar Chidoveț, și felicitări Primăriei de la Dărmănești! bucur sunt aici și alți primari din județul Suceava, vecini de-ai primarului Chidoveț. Zilele trecute am participat la inaugurarea unei săli de aceeași formă la Frătăuții Vechi. Ca și la Frătăuți, spun și aici, aștept ca în urma acestor investiții școala dea performanță. Sunt convins sunt foarte mulți copii talentați și trebuie puși în valoare. Noi, în județul Suceava, avem în câteva domenii campioni, campioni naționali, europeni, mondiali, i-am și premiat nu demult, dar cred că se poate mai mult, dacă ne gândim la numărul de săli de sport pe care le-am putut construi cu ajutorul Guvernului României. În primul rând, aici, în județul Suceava, cred că județul are o datorie, prin noi, prin Consiliul Județean, prin primării, să dea performanță. Ăsta este mesajul meu. În primul rând, tinerii, copiii să facă sport aici, pentru că sunt condiții foarte bune. În al doilea rând, cred că și părinții sunt mai liniștiți, pentru că e o zonă mai sigură decât un teren, să zic eu, improvizat. Aici este ceva civilizat, pot și vara și iarna să își desfășoare activități sportive”, a declarat Gheorghe Flutur celor prezenți.

Dărmănești – localitate cu înfățișare europeană

Președintele Consiliului Județean a făcut și o scurtă trecere în revistă a numeroaselor realizări din comuna Dărmănești, pe care a catalogat-o simplu  ”o localitate cu înfățișare europeană”.

”Dărmăneștiul n-are doar sală de sport. Ce ar fi însemnat să ai drumurile proaste, dar să faci sală de sport de două milioane de euro, deci puneam cumva căruța înaintea cailor. Dar, așa, mă uit aici. Drumurile, și știu bine ce vorbesc, sunt foarte bune. Domnul primar a fost și este implicat în dezvoltarea localității. Aleile, trotuarele, școlile așteaptă proiectul pe gaz metan, un proiect de 7.000.000 de euro, care este pregătit pentru Dărmănești, de asemenea grădiniță. Știu că recent s-a investit în căminul cultural. În orice caz, arată o localitate cu înfățișare europeană. Dărmănești sunt convins că este o carte de vizită pentru noi. Ne face cinste când trecem pe aici, fie cu turiști străini, români și oricine vine la Dărmănești se poate lăuda cu această localitate. Încă o dată, sincere felicitări”, a spus Gheorghe Flutur.

Acesta a ținut să atragă atenția și că, în perioada următoare, vor fi multe proiecte care trebuie puse în aplicare. ”Avem multă treabă în perioada în care urmează. Canalizare, apă, canal, tot ce înseamnă civilizație. Toate astea s-au făcut în ultimii ani. Dați un pic timpul înapoi. Cam cum arăta Dărmăneștiul? Ce s-a întâmplat în ultimii 15-16 ani aici? Pentru că de multe ori lumea uită. Dar dacă ne amintim cum arăta și cum arată, vedem câte transformări și câte zeci milioane de euro s-au investit aici, în localitatea aceasta, cum și în celelalte localități. Pentru că nu sunt mai prejos nici Moara, nici Adâncata, nici Todireștiul”, a afirmat președintele CJ Suceava.

El a mai arătat și faptul că ”aproape nu există săptămână” în care să nu fie hotărâri de consilii locale sau ale Consiliului Județean pe diverse proiecte europene, pe PNRR.  ”Este o bătălie pe proiectele europene în această perioadă și mă bucur că este și o concurență. Eu îmi exprim speranța că vom lega și localitatea Dărmănești și toată valea asta de autostrada A 7. Ieri am anunțat că suntem pe final cu forajele. Sper eu ca în câteva zile să se termine partea de proiectare pentru studiul de fezabilitate până la Suceava. Mai avem încă ceva treabă de la Suceava spre Siret. Acest segment trece prin Dărmănești, pe Valea Sucevei. E foarte important ca perspectivă, să știe oamenii de aici că în câțiva ani ne putem gândi să urcăm de la Dărmănești pe autostradă, să mergem și noi în capitala României, la București, sau să ajungem mai repede la Iași sau, de ce nu, să mergem spre Ardeal, sperând că și Autostrada Unirii se va debloca”, a mai declarat Gheorghe Flutur. (O.S.)

 

Vezi si

Un tânăr din Câmpulung și unul din Rădăuți, prinși în toiul nopții drogați la volan

În ultimele zile polițiștii au acționat pe drumurile publice, pentru prevenirea monitorizarea și fluidizarea traficului …

2 comments

  1. Cred ca va completa sirul salilor de sport folosite doar de primarul sau politistul din sat (desi ala pare cam burtos) sau nefolosite din cauza lipsei de finantare pentru caldura si electricitate.