Thursday , December 1 2022

A fost adus Bradul de Crăciun în centrul Sucevei

Bradul care va fi împodobit ca pentru Crăciun și ale cărui instalații de iluminat vor fi pornite la finalul acestei luni a fost adus deja în centrul Sucevei. Înălțimea bradului de la sol la vârf este de 16 metri.

Bradul a fost adus de la Brădățel, pe raza comunei Cornu Luncii, potrivit celor spuse de Marian Andronache, directorul direcției Domeniul Public din cadrul Primăriei Municipiului Suceava. În schimb, viceprimarul Lucian Harșovschi a explicat că pădurea respectivă este administrată de Ocolul Silvic Fălticeni și este localizată aproape de satul și de mănăstirea Dumbrava. Prețul pe care Primăria Suceava l-a plătit este de 485 lei, sumă achitată la Ocolul Silvic Fălticeni.

Reamintim că Primăria Suceava cumpărase serviciile de Studiu de fezabilitate și lucrări de amenajare ornamentală Brad de Crăciun contra sumei de 17 mii lei fără TVA încă din data de 22 iunie. La acestea se adăugau alte servicii de diriginție de șantier în vederea amenajării ornamentale a Bradului de Crăciun pentru încă 2 mii lei, serviciile achiziționate fiind în 10 octombrie. Potrivit viceprimarului Lucian Harșovschi, vor mai fi aduși brazi în Suceava pentru a fi amplasați în Burdujeni și în fața sediului Primăriei Suceava. Nu se știe însă de unde vor fi procurați, dacă tot de la pădurea Brădățel sau din altă parte.

Cert este însă că, recent, Primăria Suceava a mai achiziționat pentru 29.800 lei fără TVA servicii de împodobire brad natural cu ghirlande luminoase. Este vorba de servicii care vor fi prestate „în fața Primăriei Municipiului Suceava”, conform specificațiilor de la condițiile de livrare ale anunțului de pe SEAP, iar înălțimea bradului va fi între 10 și 12 m. Instalația de iluminat va fi pusă la dispoziția prestatorului de către beneficiar. Prestatorul va asigura atât forța de muncă cât și utilajele necesare (nacele), materiale conexe necesare pentru fixarea ghirlandelor și conectarea lor, inclusiv efectuarea probelor și punerea în funcțiune. (Dan PRICOPE)

Vezi si

Peste 300 de polițiști suceveni acționează în perioada minivacanței de Sf. Andrei și 1 Decembrie

În perioada 30 noiembrie – 04 decembrie, polițiștii de ordine publică și rutieră din cadrul …