Thursday , January 27 2022

A explodat numarul de suceveni intrati in autoizolare: 1.484 in ultimele 24 de ore. 34 de noi cazuri de COVID internate, 50 externate

Conform situației întocmite de către D.S.P. Suceava, joi, 28 mai, la nivelul județului Suceava se înregistrează, in ultimele 24 de ore au fost internate in spital 34 de persoane diagnosticate cu Covid – 19 si externate 50 de persoane, nefiind înregistrat nici un caz în rândul personalului medical.2387 de persoane sunt declarate vindecate.

Astăzi, 28.05.2020, ora 9.00, conform datelor centralizate la nivel județean de către Direcția de Sănătate Publică Suceava, situația epidemiologică se prezintă astfel:

  • în autoizolare la domiciliu 4994 de persoane,
  • în carantină instituționalizată 84 de persoane
  • 15393 de persoane ieșite din autoizolare
  • 3023 de persoane ieșite din carantină instituționalizată.
  • Până la acest moment, în județul Suceava au fost efectuate 19912 de teste.

În Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava se află internați un număr de 462 pacienți, dintre care 237 de pacieți Covid-19, un număr de 21 pacienți fiind internați la Secția ATI, iar la nivelul Spitalului municipal Rădăuți sunt internați un număr de 71 de pacienți Covid-19.

În ceea ce privește situația celor două centre de recuperare și reabilitare neuropsihiatrică de la nivelul județului Suceava, evidențele arată că mai sunt sunt 16 beneficiari, respectiv 14 beneficiari, care sunt infectați Covid-19. În prezent aceștia au fost retestați de către personalul DSP Suceava, urmând ca în perioada următoare să avem rezultatul final.

Prefectura Suceava aminteste că la nivelul D.G.A.S.P.C. Suceava s-au luat toate măsurile necesare pentru instruirea personalului celor două centre, asigurarea de servicii medicale în caz de necesitate, monitorizarea permanentă a tuturor beneficiarilor internați în aceste centre, asigurarea de echipamente de protecție, de antiseptice și  dezinfectanți pentru suprafețe.

În cursul zilei, la solicitarea prefectului județului, a avut loc o ședință tehnică cu conducerea Centrului Județean de Transfuzie Sanguină Suceava, a conducerii Consiliului Județean Suceava, în care doamna director doctor Pilat Maria-Antoaneta a prezentat modalitatea de recoltare de sânge și de plasma de convalescent COVID-19.

În ceea ce privește recoltarea de plasmă de convalescent COVID-19 se face prin donare standard. Până astăzi au fost 7 donatori, dar centrul are programări in zilele următoare, astfel încât se apreciază că numărul acestora va crește semnificativ.

În ceea ce privește modalitatea recoltării de plasmă prin plasmafereză, analiza conducerii centrului arată că este necesara asigurarea unor condiții suplimentare de logistică și personal.

În acest sens, autoritățile publice sanitare și administrative vor întreprinde demersurile necesare pentru suplimentarea personalului cu un post de medic si unul de asistent pentru sectorul de plasmafereză, precum și de identificare a unor soluții legate de atragerea de fonduri pentru amenajarea unei locații și asigurarea unor echipamente suplimentare necesare acestei operatiuni.

Facem precizarea că Centrul Județean de Transfuzie Sanguină Suceava a înaintat cererea la Institutul Național de Hematologie Transfuzională București, iar autoritățile publice județene susțin demersurile efectuate.

Centrul Județean de Transfuzie Sanguină Suceava continuă campania de recoltare de plasmă convalescent COVID-19 prin metoda standard, și face apel la concetațenii infectați și vindecați, care îndeplinesc condițiile de eligibilitate pentru donare ( vârsta, stare de sănătate bună, absența comorbiditaților) să vină la centru pentru a dona plasmă și sânge.

Menționăm ca le sunt necesare: biletul de externare din spital, testul pozitiv RT-PCR  pentru Covid 19 și testul negativ.

Urmare a activității centrului, în săptamâna următoare vor fi disponibile primele unități de plasmă de convalescent COVID-19 pentru pacienții din Suceava.

Facem apel din nou la respectarea cu strictețe a regulilor de igienă recomandate de         autorități pentru a vă proteja atât pe dumneavoastră cât și pe cei apropiați.

Vezi si

O autoutilitară a intrat într-un copac, la Siret. 4 persoane au fost rănite

Joi dimineață, în jurul orei 8.oo, o autoutilitară a intrat  într-un copac, la ieșirea din …