Saturday , July 20 2024

A doua creșă de mari dimensiuni din municipiul Suceava nu va mai fi aproape de Cetatea de Scaun, ci în cartierul Europa

Cea de-a doua creșă mare din municipiul Suceava nu se va mai face pe strada Parcului, ci pe strada Paris din cartierul Europa. Demersul inițial era pentru a fi aprobată finanțarea din partea Companiei Naționale de Investiții în zona Cetății de Scaun, pe strada Parcului. Strada respectivă are însă o serie de probleme legate de lipsa unor utilități iar cheltuielile cu aducerea acestora trebuiau suportate de la Primăria Suceava. Primarul Ion Lungu a precizat că a avut o discuție cu Cszeke Atilla, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației și cu conducerea Companiei Naționale de Investiții, referitoare la creșele „care vor fi realizate în acest an”. „Noi, inițial, am avut aprobare pentru o a doua creșă în zona Cetății de Scaun. Se pare că nu a fost locația cea mai bună. S-a renunțat la acel amplasament din mai multe considerente, inclusiv din punctul de vedere al utilităților care trebuiau duse acolo, dar și al altor aspecte”, a spus primarul Ion Lungu.

Creșa a doua a fost aprobată de Compania Națională de Investiții (CNI) la finanțare și fusese inițiat demersul de organizare al unei licitații pentru desemnarea constructorului. „Am revenit între timp (cu privire la amplasamentul de pe strada <Parcului> – n.red.), deoarece, din păcate, la vremea respectivă nu s-a găsit o posibilitate, parcela de pe strada Paris, din zona cartierul Europa, nefiind identificată așa cum trebuie”, a spus primarul Ion Lungu.

 

Afirmațiile sale au fost făcute la o recentă ședință extraordinară a Consiliului Local Suceava care s-a ținut în format online. Este vorba despre trecerea unui teren cu suprafața de 8.048 de metri pătrați de pe strada Paris fără număr din domeniul privat în domeniul public al municipiului Suceava. „Este o urgență să transmitem mutarea terenului din domeniul privat în domeniul public, astfel încât dosarul (de la CNI – n.red.) să fie complet și să poată fi demarată procedura de licitație și pentru cea de-a doua creșă” a declarat Ion Lungu. Proiectul a fost adoptat, prin urmare sunt șanse în continuare ca municipalitatea suceveană să nu piardă oportunitatea de finanțare de la CNI pentru cea de-a doua creșă de mari dimensiuni. (D.P.)

 

Vezi si

Șase licee din județul Suceava au obținut certificatul de ”Școală Europeană”. Colegiul Tehnic ”Mihai Băcescu” are cel mai mare punctaj din țară, în acest an

Cel mai mare punctaj dintre toate cele 104 unități școlare care au dobândit în acest …