Wednesday , March 29 2023

A cazut in drum de pe portbagajul unei masini, pe cand se intorcea de la un botez

N Ionu] C., de 18 ani, din Argel – Moldovi]a, a ajuns la spital dup\ ce a fost luat la ocazie pe capota portbajajului, fiindc\ nu mai avea loc `n\untrul ma[inii
Ieri, în jurul orei 16.00, cadrele de la Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc au sesizat faptul c\ la Sec]ia Chirurgie a fost internat Ionu] C. de 18 ani, din comuna Moldovi]a, cu diagnosticul „traumatism cranio-cerebral cu pierdere de cuno[tin]\, pl\gi contuze parieto-occipitale stânga, echimoz\ palpebral\ dreapta [i escoria]ie superficial\ hamifa]\ stânga”. Din declara]ia acestuia a rezultat c\, în diminea]a zilei de 30 august a.c., în jurul orei 07.00, dup\ ce a ie[it de la C\minul Cultural, unde a avut loc un botez, aflându-se pe DJ 176, `n satul Argel, comuna Moldovi]a, s-a urcat pe portbagajul unui autoturism de ocazie, care circula din direc]ia Moldovi]a – Argel. A decis s\ fie transportat `n acest mod, cu acceptul [oferului, deoarece  autoturismul era plin cu pasageri.
Dup\ aproximativ un kilometru, t=n\rul, care era `n stare de ebrietate, a c\zut de pe portbagaj pe carosabil, accidentându-se, iar autoturismul [i-a continuat deplasarea f\r\ s\ opreasc\. Cel în cauz\ a fost testat cu aparatul etilotest abia la ora 16.19, rezultatul fiind de 0,51 mg/l alcool pur în aerul expirat, recoltându-i-se [i o prob\ biologic\ de sânge pentru determinarea alcoolemiei.
Din cercet\rile f\cute de poli]i[ti s-a stabilit c\, `n diminea]a zilei de luni, 30 august, Ioan C. de 29 ani, din comuna Moldovi]a, a condus pe DJ 176 un autoturism de la Moldovi]a c\tre Argel.
În autoturism cu acesta se afla [i Vasile B., cu care se deplasa în comuna Brodina, la lucru. Ace[tia transportau pe bancheta din spate mai multe saco[e cu alimente, precum [i alte bunuri necesare la locul de munc\. Când au ajuns la km 30 ^ 500 m, au întâlnit pe drum trei persoane care le-au f\cut semn s\ opreasc\, dou\ s-au urcat peste bagajele existente pe bancheta din spate, iar a treia persoan\, respectiv Ionu] C., s-a urcat pe capota portbagaj din spate, în picioare. Dup\ aproximativ 500 metri, Ionu] C. s-a dezechilibrat [i a c\zut pe carosabil, accidentându-se.
Conduc\torul auto declar\ c\ nu a observat când victima a c\zut de pe portbagaj, iar când a ajuns la destina]ie a crezut c\ acesta a s\rit din mers.
Ioan C., conduc\torul autoturismului, a fost anun]at telefonic [i s-a prezentat la ora 20.00, f\r\ autoturismul înmatriculat în Portugalia [i actele acestuia, motivând c\ autoturismul a r\mas în comuna Brodina, el întorcându-se cu autoturismul fratelui s\u. Ioan C. a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat. Dup\ finalizarea cercet\rilor [i stabilirea cu exactitate a împrejur\rilor producerii evenimentului, se va dispune procedural.

Vezi si

Primăria Ipotești se va muta într-un sediu nou, modernizat cu 2 milioane de lei de la bugetul local

Conform primarului Dumitru Gulei, lucrările sunt finalizate în proporție de 100%, în maximum două luni …