Thursday , April 18 2024

A cazut in drum de pe portbagajul unei masini, pe cand se intorcea de la un botez

N Ionu] C., de 18 ani, din Argel – Moldovi]a, a ajuns la spital dup\ ce a fost luat la ocazie pe capota portbajajului, fiindc\ nu mai avea loc `n\untrul ma[inii
Ieri, în jurul orei 16.00, cadrele de la Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc au sesizat faptul c\ la Sec]ia Chirurgie a fost internat Ionu] C. de 18 ani, din comuna Moldovi]a, cu diagnosticul „traumatism cranio-cerebral cu pierdere de cuno[tin]\, pl\gi contuze parieto-occipitale stânga, echimoz\ palpebral\ dreapta [i escoria]ie superficial\ hamifa]\ stânga”. Din declara]ia acestuia a rezultat c\, în diminea]a zilei de 30 august a.c., în jurul orei 07.00, dup\ ce a ie[it de la C\minul Cultural, unde a avut loc un botez, aflându-se pe DJ 176, `n satul Argel, comuna Moldovi]a, s-a urcat pe portbagajul unui autoturism de ocazie, care circula din direc]ia Moldovi]a – Argel. A decis s\ fie transportat `n acest mod, cu acceptul [oferului, deoarece  autoturismul era plin cu pasageri.
Dup\ aproximativ un kilometru, t=n\rul, care era `n stare de ebrietate, a c\zut de pe portbagaj pe carosabil, accidentându-se, iar autoturismul [i-a continuat deplasarea f\r\ s\ opreasc\. Cel în cauz\ a fost testat cu aparatul etilotest abia la ora 16.19, rezultatul fiind de 0,51 mg/l alcool pur în aerul expirat, recoltându-i-se [i o prob\ biologic\ de sânge pentru determinarea alcoolemiei.
Din cercet\rile f\cute de poli]i[ti s-a stabilit c\, `n diminea]a zilei de luni, 30 august, Ioan C. de 29 ani, din comuna Moldovi]a, a condus pe DJ 176 un autoturism de la Moldovi]a c\tre Argel.
În autoturism cu acesta se afla [i Vasile B., cu care se deplasa în comuna Brodina, la lucru. Ace[tia transportau pe bancheta din spate mai multe saco[e cu alimente, precum [i alte bunuri necesare la locul de munc\. Când au ajuns la km 30 ^ 500 m, au întâlnit pe drum trei persoane care le-au f\cut semn s\ opreasc\, dou\ s-au urcat peste bagajele existente pe bancheta din spate, iar a treia persoan\, respectiv Ionu] C., s-a urcat pe capota portbagaj din spate, în picioare. Dup\ aproximativ 500 metri, Ionu] C. s-a dezechilibrat [i a c\zut pe carosabil, accidentându-se.
Conduc\torul auto declar\ c\ nu a observat când victima a c\zut de pe portbagaj, iar când a ajuns la destina]ie a crezut c\ acesta a s\rit din mers.
Ioan C., conduc\torul autoturismului, a fost anun]at telefonic [i s-a prezentat la ora 20.00, f\r\ autoturismul înmatriculat în Portugalia [i actele acestuia, motivând c\ autoturismul a r\mas în comuna Brodina, el întorcându-se cu autoturismul fratelui s\u. Ioan C. a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat. Dup\ finalizarea cercet\rilor [i stabilirea cu exactitate a împrejur\rilor producerii evenimentului, se va dispune procedural.

Vezi si

Camion și remorcă în valoare de 60.000 de euro, confiscate de polițiști în urma interceptării unui transport ilegal de lemn

De asemenea, au fost confiscați și peste 23 m.c. gater buștean, în valoare de cca. …